Bastille-bastille-36429437-1280-1024

5 motive pentru care Bastille e cea mai enervantă trupă de planetă

Andrei Coste

Pot să jur pe ce-am mai sfânt că în fiecare an apare câte o trupă care cântă o muzică atât de mediocră încât unge la suflet marea gloată de corporatriști și meduze de festival (gagicile care umblă cu corporatriștii).Ei ascultă trupele astea pentru că vor să se dea cool și să demonstreze tuturor, în tentativa de a-și da un ego boost, că ei ascultă muzică bună, deși tot ce halesc e pop ieftin cu accente hipsterești jenante. Din aceste motive, în rândurile de mai jos veți putea afla cele cinci motive pentru care Bastille sunt nașpa.

Numai mie mi se pare că toți au fețe de pedofili?

5. Toate piesele lor sună la fel

Ascultați tot albumul Bad Blood, vă dau și un link mai jos. Trupa asta încearcă să sune foarte teatral, dar de fapt sună penal. Niciun pic de varietate, refrene obosite, synth-uri care sună ieftin, percuție repetitivă și plictisitoare. De toate astea îți dai seama după a doua piesă, tot ce trebuie ca o trupă de genul ăsta să fie pe placul meduzelor.

4. Piesele lor sunt special gândite pentru gagici prepubescente și/sau virgine.

Serios. Și sună ca o trupă proastă de stadium rock. Toate piesele lor îs făcute să fie cântate în fața unui număr mare de oameni, recte au reușit să se facă un pic de râs la Saturday Night Live.  Tot albumul lor e overproduced, se simte de la o poștă că puștiul ăla de la voce nu e în stare să-și cânte părțile cum trebuie și are nevoie de mai mult autotune decât Britney Spears. Și dacă e să mă uit la pozele de la Summer Well de anul ăsta, publicul din fața scenei era, în mare parte, format din gagicuțe la care acum le-au apărut primii floci pe zona inghinală.

Numărați vă rog băieții. Poză preluată de pe www.iconcert.ro

3. Versurile sunt penale

N-o să comentez mai mult decât asta: „How am I gonna get myself back home? I, I, I…How am I gonna get myself back home? I, I, I…”.

E imposibil să compui ceva mai deep cu o față ca aia

2. Pompeii e cea mai enervantă piesă din istorie și o aud peste tot

Inclusiv la Kiss FM și Radio Zu. Puteam să jur la un moment dat că nimic nu are cum să învingă „Pumped Up Kicks” de la Foster The People la capitolul piese enervante pe care le auzi peste tot, dar asta îi dă bătăiță la fund și o aruncă în al nouălea cerc al iadului. Măcar albumul de la Fosteri a fost suficient de decent încât să nu mă mai deranjeze piesa aia (Houdini e una din cele mai mișto piese safe din istorie). Dar asta e peste tot. E în FIFA 14, e la nu știu câte reclame oribile la telefonie sau mașini, e inclusiv la radio în taxi-ul pe care-l iau noaptea când sunt beat și vreau sa ajung acasă. Si nici măcar nu poate fi numită un anthem. E seacă și ieftină. Dacă vreți un anthem la fel de safe și mai puțin enervant, încercați Imagine Dragons – On top of the world. Nu că ei ar face ceva mult superior trupei Bastille, dar măcar  încearcă un pic să experimenteze sonic și nu sună ca și cum niște șefuți de case de discuri s-ar fi adunat și ar fi găsit cheia succesului pentru spălat creiere de fetițe și băieței.

1. Șansele ca cineva să mai audă de ei peste 4-5 ani sunt minime

Cred că pot enumera cel puțin 20 de trupe care au reușit să scoată un hit superprodus acompaniat de un album care s-a vândut doar din cauza asta. Și a mai auzit cineva ceva de ele în ultimii ani? Nope. Motivul e simplu: muzica asta nu-ti rămâne întipărită în minte. Nu are absolut nimic special care să te facă să te reîntorci la ea. După ce tot hype-ul cu trupa asta se va duce pe apa sâmbetii, o să vedeți că am dreptate. Măcar The Ting Tings au sunat bine la vremea lor.

Comments

comments

Andrei Coste5 motive pentru care Bastille e cea mai enervantă trupă de planetă

Leave a Comment