interpol

Interpol – El Pintor

Andrei Coste

După 4 anișori în care trupeții de la Interpol (ok, numai despre Paul Banks am auzit) au lucrat la proiecte solo și nu au mai scos nimic în materie de albume, iată că magnificul an 2014 ne lovește cu El Pintor.

Albumul se deschide cu All The Rage Back Home, o piesă care sună ca și cum ar fi scoasă de pe Antics. De fapt, tot albumul sună ca și cum ar fi înregistrat (sau compus) în aceeași perioadă cu Antics. Anywhere, a treia piesă de pe disc, are exact aceeași structură ca și Evil. Singura piesă care mi se pare că iese din peisaj e Same Town, New Story, care sună mult mai matur și atmosferic în comparație cu celelalte. În rest, tot albumul e incredibil de previzibil.

E atât de previzibil încât am reușit să adorm de două ori în timp ce-l ascultam. Aceleași versuri uber-goth despre iubiri neîmplinite, disperare și alte clișee, care încă de pe la începuturile trupei îmi dădeau impresia că erau scrise de un văr retardat de-al lui Ian McCulloch de la Echo & The Bunnymen, își fac simțite prezența cu brio și pe acest release.

Albumul nu sună rău deloc. De fapt, fanii Interpol vor fi în mod sigur satisfăcuți de ce le oferă El Pintor. Doar că, în opinia-mi umilă, mi se pare că e un efort incredibil de plictisitor și repetitiv. Highlight-urile sunt clare: All The Rage Back Home, care-i și primul single lansat de pe el și Same Town, New Story. Restul pieselor mi se par de umplutură.

Comments

comments

Andrei CosteInterpol – El Pintor

Leave a Comment