musicgomusic

Music Go Music – Impressions

Cătălin Mesaru

Prin 2009 am dat de niște indivizi numiți Music Go Music și al lor album Expressions care era un amestec retro-melancolic de ABBA (dacă ABBA ar fi avut niște talent muzical), Electric Light Orchestra și Blondie în perioada Heart Of Glass. La 5 ani după acel album, trupa revine cu Impressions, un album la fel de tributar perioadei disco precum anteriorul cu diferența că, de data aceasta, e mult mai curat produs și mult mai puternic din punct de vedere al liniilor melodice doldora de chitări frenetice, pulsații electronice și butaforii sonore eminamente șaptezeciste.

Fiecare piesă, începând cu indiscutabil de excelenta Love Is All I Can Hear, piesă care deschide albumul, e ultra-stratificată și texturată așa cum numai muzica disco inteligentă (din nou, Electric Light Orchestra) poate să fie. Temele pieselor sunt și ele inerente genului: dragoste, melancolie, toate într-un înveliș dulce-acrișor.

Piesele cele mai bune de pe album ies în evidență prin curajul de a reinventa chiar și un pic genul (gen care are parte de un revival la momentul actual, vezi Daft Punk și La Roux): Inferno e un amalgam bombastic de sintetizatoare, chitară distorsionată și vocaluri histrionice (Inferno, my world is burning/ My soul is yearning to be with you); Part Of Me e, fără tăgadă, cea mai bună piesă a albumului – o cavalcadă la limita dintre heavy metal (venind din acordurile de chitară și tobele agresive) și disco furios. Singura piesă care nu funcționează la potențial maxim este People All Over The World, e mult prea liniștită pentru a fi situată între Inferno și Tell Me How It Feels.

Cu acest nou album, Music Go Music au reușit să se arunce cu vervă în Top 5-ul meu personal de albume pe anul acesta, alături de James, Woman’s Hour, Future Islands și Glass Animals.

Comments

comments

Cătălin MesaruMusic Go Music – Impressions

Leave a Comment