Tame-Impala

4 motive pentru care Tame Impala trebuie să se oprească.

Cătălin Mesaru

1. Rock-ul psihedelic de natura ăstuia trebuie să înceteze și trebuia să înceteze de ceva vreme. Nu mai avem timp să ne chinuim să înțelegem ceva din zdrăngănelile alea și din tânguielile vocalistului. Avem deja The Flaming Lips care ne sunt arhisuficienți, dragii de ei.

2. Chiar și piesele ceva mai scurte par interminabile (vezi, de exemplu, Feels Like We Only Go Backwards). O fi repetiția mama învățăturii, dar nu ne-ar trebui și un cârlig muzical, ceva? Un clenci care să te prindă și să te facă să fredonezi piesa? Dacă repetăm aceleași 5 secunde ad infinitum ce rezolvăm? E un loc și un moment potrivit pentru muzică de genul ăsta. Nu știu care ar fi acel moment, dar sigur există.

F82_extra_Impala1

3. Fac muzică din-aia solară de oameni care se îmbracă de la American Apparel și Banana Republic (ambele la un loc) dar de la second hand și-s exact genul de oameni care dau impresia că își imaginează viața într-o dubă, fac surfing în fiecare dimineață, iar seara stau în jurul focului și zdrăngăne lângă cort. Și chestia asta se traduce direct în muzica lor, printr-un fel de instagramare auditivă.

4. Reușesc să scoată orice urmă de vlagă din orice versiune cover pe care o fac. Vezi, de exemplu, cover-ul după Prototype al celor de la Outkast. Unde piesa originală e o chestie funky extrem de ascultabilă, Tame Impala transformă coverul în ceva din zona muzicii de lift – fără viață și fără urmă de zvâcnire.

Comments

comments

Cătălin Mesaru4 motive pentru care Tame Impala trebuie să se oprească.

Comments

  1. Pingback: Tame Impala – Let It Happen | Stereo Beasts

Leave a Comment