shabazz 1

Shabazz Palaces – Cake

Cristian Pagu

Call them Ishmael Butler și Tendai Maraire. 1+1 fac Shabazz Palaces. În 2011 au lansat Black Up – un sprint polifonic insaturabil. Acum revin cu Lese Majesty, mai închis la culoare, mai greoi, mai dur și mai bizar. Seamănă puțin cu primul album, dar nu prea. Nu știu cum se face, dar influențele sunt acolo însă nici ei nu știu exact pe ce planetă au transmis albumul.

Because I like to have my cake and eat it too. În cazul de față: șerpi XXL, statuete, șamani și siluete gloomy înconjurate de putrezeală și umezeală. Ishmael este ditamai faraonul pentru că de ce nu…iar Tendai aleargă de parcă ar avea un coșmar…aleargă și dă de Alice (de data asta femeia în țara viziunilor). Cake este felie sănătoasă de instrumentale și vizualuri plantate psihedelic în subconștient, prin clădiri și pe străzi dubios iluminate de prin Detroit, Triunghiul Bermudelor, Seattle sau niciunde.

Poate doar David Lynch ar visa la un asemenea clip pe care îl regizează Hiro Murai, cel responsabil pentru Chum și Hive ale lui Earl Sweatshirt, Sweatpants de la Childish Gambino si Cheerleader al minunatei St. Vincent. Cake este undeva pe la mijloc, poate între felul 2 și desert. De aceea se recomandă tot albumul, dar mai ales They come in gold si Forerunner foray.

Comments

comments

Cristian PaguShabazz Palaces – Cake

Comments

  1. Pingback: Shabazz Palaces – Motion Sickness – Stereo Beasts

Leave a Comment