blonde redhead

Blonde Redhead – Barragán

Andrei Coste

Blonde Redhead au scos cel mai sexy album din istorie. Punct. Albumul ăsta e atât de sexy încât alte lucruri mi se pare că nu mai au nicio importanță.

Barragán se deschide cu o bucată instrumentală intitulată tot Barragán, care se prelinge precum o felină în călduri în Lady M, adevărata deschizătoare de album, din punctul meu de vedere. Toate piesele-s aranjate impecabil, chiar dacă tracklist-ul nu spune o poveste în adevăratul sens al cuvântului. Îmi place extrem de mult ce au reușit Blonde Redhead să facă. Mi se pare o reinventare destul de reușită din partea unei trupe căreia îi place să se reinventeze destul de des. Vocea de cap a lui Kazu Makino sună de parcă ar fi de pe altă lume, ca și cum un extraterestru foarte pașnic ți-ar șopti în ureche chestii drăguțe ca să te calmeze. Nici cu vocea lui Simone nu mă plâng, chiar dacă se aude mult mai puțin în comparație cu albumele anterioare. Versurile sunt incredibil de personale și, ca de-obicei, sunt foarte bine scrise.

Întreg release-ul e foarte soothing, foarte minimalist și foarte mid-tempo. Îți transmite un vibe foarte relaxant și, mă repet, foarte sexy. De departe piesa mea preferată de pe el e Dripping, pe care o puteți asculta mai jos. Recomand cu căldură albumul pentru sesiuni prelungite de dragoste cu persoana mai mult sau mai puțin iubită. Nu de alta, dar Bootsy Collins sună un pic prea porno pentru generația actuală și nu vrem să transmitem mesaje greșite.

Comments

comments

Andrei CosteBlonde Redhead – Barragán

Leave a Comment