kyla la grange

Kyla La Grange – The Knife

Cătălin Mesaru

Kyla La Grange a apărut în viața mea mulțumită unei recomandări a Soundcloud cu piesa The Knife. Unde o fi fost până acum această demoazelă gingașă și de ce nu am știut de ea încă de la primul său album (Ashes)?

M-a câștigat drept fan imediat cu acest torch song ce are o savoare tropicală amară punctată de ritmuri melancolice de calypso peste care artista își vaită năpastele despre iubiri angoasate și dificile ale căror urme, atât fizice cât și sufletești, nu s-au șters încă, iar tragismul versurilor e potențat de trilurile chinuite și disperate ale Kylei.

E o piesă care te lasă fără aer și care te face să-ți împlânți unghiile în pumni cu versuri ca One day I’ll sleep and never wake/ And the air will take the color from my face/ This is how I’ll pay for my mistakes/ All things wither and break.

Videoclipul e un basorelief modelat în stilul seapunk și are un iz de petrecere ca cele din serialul Skins – petreceri sălbatice, dar eminamente hopeless din prisma faptului că nimeni nu e, de fapt și de drept, fericit acolo. Cuțitul din titlu apare fizic în clip, ca extensie a furiei și regretului, dar și ca o extensie a personajului artistei – o sirenă vaporoasă, duioasă, dar răzbunătoare.

Cel de-al doilea album al Kylei La Grange, Cut Your Teeth, s-a lansat pe 2 iunie 2014.

Comments

comments

Cătălin MesaruKyla La Grange – The Knife

Comments

  1. Pingback: Stereo Beasts Friday Playlist 12.09.2014 | Stereo Beasts

Leave a Comment