glass-animals-3

Glass Animals – Hazey

Cristian Pagu

Glass Animals, adică Dave Bayley, Drew MacFarlane, Edmund Irwin-Singer și Joe Seawar. Băieții o ard împreună de pe la 14 ani prin pădurile din Oxford, unde și-au construit o mini-cabană (the Shed – their own English version of the fortress of solitude with lots of pillows, blankets and recording gear).

Au început să facă muzică de prin liceu, iar Dave a avut ceva inițiativă și, câțiva ani mai tărziu, grupul s-a cristalizat în ceea ce ascultăm astăzi. Inițial au luat o pauză, s-au concentrat să termine facultatea și, în cele din urmă, au lansat prin 2012 vreo 5 piese demo în EP-ul Leaflings.  După ce s-au mutat din Oxford, au aterizat în Londra, unde au lansat un alt EP intitulat Psylla la Wolf Tone Records.

Băieții fac muzică bună, inteligentă, inventivă și, după cum se aude, se pare că au un soft spot pentru tendințe R&B. Nu s-au ascuns și, pe unde au cântat în concert, au strecurat și un cover la Love Lockdown a lui Kanye West, cover care a avut lipici la public. La scurt timp după, a aparut și o versiune de studio care sună incredibil de bine.

După 2 EP-uri și 3 single-uri, un turneu cu minunata St. Vincent și un performance la SXSW 2014, au anunțat primul lor album Zaba în Iunie 2014. Primul single, Gooey, a venit cu un clip umed, vâscos și tare sexos. Pools a fost follow up-ul, dar despre clipul lor de la Hazey nu pot decât să vă avertizez: do not attempt this at home. Contorsioniștii din clip par a fi odraslele lui Plastic și Elongated Man. Solitary Crew este numele lor, adevarate mașinării de dans, și sunt niște puști foarte dedicați care trag tare și practică bone breakingand by the looks of it, they are not far off.

Comments

comments

Cristian PaguGlass Animals – Hazey

Leave a Comment