Chinawoman_byRemiRybicki

Chinawoman – Let’s Part in Style

Ion Indolean

Spre primăvara anului 2014, Chinawoman a scos al treilea ei album, intitulat Let’s Part in Style. Tipa a concertat în cadrul Control Day Out în București, în iunie. Îmi pare rău că am ratat-o, la fel de rău îmi pare și că nici la Omar Souleyman n-am ajuns.

În buletin, ea e Michelle Gurevich şi e originară din Canada. Locuieşte în Toronto şi e fiica unei balerine şi a unui inginer din Leningrad (misterioasă combinaţie?!), fapt datorită căruia a crescut printre viniluri sovietice ale părinţilor şi muzică din anii ’70.

De obicei, cântă prin cluburi ale metropolei canadiene, dar o mare parte din fani sunt din Estul Europei, unde tocmai de aceea susţine o groază de concerte. Mă număr printre fanii ei.

Despre recentul ei album, putem spune o grămadă, dar cel mai bine e să lăsăm prima melodie (Vacation from Love) să vorbească și să invite, de fapt, la audiția tuturor celorlalte piese care au inflexiuni bossa nova și care împrăștie un aer sexual, misterios, reveric. Creează o dorință ciudată. De altfel, cântăreața invită tocmai către un fel de periplu în necunoscut și ajunge să creeze muzică ambientală, cu nuanțe disco și pop, pliându-se pe cerințele publicului: reinterpretarea vechiului într-o manieră în care acesta să rămână extrem de recognoscibil și să ofere posibilitatea să ne cufundăm în el. Fondul sonor se îmbină cu imagini vintage-ish într-un întreg ce are un ritm perfect, greu de egalat. Cel puțin pentru preferințele mele melancolico-ironico-rebele.

Totul curge lin în acest album și, chiar dacă versurile au substrat, sunt inteligente, sunt remarcabil cântate și pot sta singure în picioare, vizualul nu face decât să le ridice. Să le potențeze. Ca și cum face sarea cu o mâncare oricum aromată și bună sau busuiocul proaspăt în sosul alb de paste.

P.S.: Piesa mea preferată e Pure at Heart. În plus, puteți citi un interviu cu însăși Chinawoman chiar aici, interviu luat de magnifica Andreea Pătru.

Comments

comments

Ion IndoleanChinawoman – Let’s Part in Style

Leave a Comment