Odezenne-Salon-Def2

Odezenne – Je Veux Te Baiser

Cristian Pagu

Odezenne, adică Alix și Mattia, prieteni din copilărie. Unul din ei le are cu papagalul, celalălt compune muzica. Intră în schemă și Jacques (Jaco), Pierre (Dj Lodjeez) și Priska (care le are cu dansul). Împreună fac rap franțuz cu influențe electro, din când în când niște jazz și pian și chiar și rock alternativ. Nu-i prea interesează treaba asta cu etichetarea muzicală așa că, de ce să forțăm nota, nici pe noi.

Je veux te baiser…Pentru că mi-a plăcut de la primul vers. Pentru că…Je me suis retrouvé dans les avenues de ton coeur, după care o dă în de toate. Pentru că îmi zboară mintea și îmi creionez în cap o paralelă sonoră cu Twin Peaks, dar cu un BPM mai serios, paralelă la fel de nostalgică, dar deloc pesimistă. Melodie pentru nostalgici la inimă, cu păreri de rău și amintiri de mult apuse, melancolii fosforescente de la pool parties cu multe droguri și alcool.

Pentru că e despre vârsta aia la care vrei să pui mâna pe țâțe sau întrebi dacă poți măcar să pui mâna pe fund (Je veux seulement ton cul/ Ton cul, ton cul, ton cul/ À la limite ta chatte). Pentru că îmi amintește de vârsta la care mă rușinam din colțul opus al camerei și visam să sărut o fată.

Pentru că o privire și un zambet pot schimba totul și prinzi curaj. Pentru că sărutul vine într-un final și îți explodează mintea. Pentru că plecați împreună și simți că o iei razna. Pentru că senzația asta se pișă pe orice drog. Pentru că pe drum vă zâmbiți exagerat și ajungeți pe plajă înainte de răsărit și mulțumești cosmosului prin piruete de fericire.

Parce que je veux te baiser mais je peux pas.

Comments

comments

Cristian PaguOdezenne – Je Veux Te Baiser

Leave a Comment