??????????????????????????

Rival Consoles – Sonne EP

Cristian Pagu

Rival Consoles…console în spatele cărora se află un singur om, de fapt. Este vorba de Ryan Lee West. Fascinat de sunete de la o vârstă fragedă, a ales să studieze (la propriu) intens sunetul. Dupa ce a terminat o facultate de specialitate la Universitatea De Montfort din Leicester, Ryan a început să producă muzică la greu și, în special, să experimenteze cu IDM și glitch.

După ce a trimis un demo pe care nu l-a solicitat nimeni, Erased Tapes Records este ceea ce Ryan numeste acum Home, Sweet Home. Nu e de mirare că la același label sunt înscriși și alți compozitori contemporani precum Nils Frahm, Ólafur Arnalds și Peter Broderick. Ryan este ahtiat după pian, vioară și chitară. Acestea sunt instumentele care stau la baza ideilor sale despre muzică, pe care o  ingrijește cosmetic cu sunete superficiale inoculate cu un elixir electronic cu proprietăți miraculoase.

Sonne pare mai degraba un mini album decat EP. Ryan explică ce a căutat să surprindă în fiecare piesă, și anume: câte o culoare specifică sunetelor ambientale create prin diverse synth-uri de analog, efecte și loop-uri electronice tranșate și apoi lipite cap la cap într-un colaj delimitat de ritm, vibrații și atmosferă.

Tot ce a compus pentru Sonne suferă numeroase mutații, chiar și în etapele incipiente, dar are mereu grijă să evite ambuteiajele sonore, lăsând spațiu si aer de respirat fiecărei piese pe care o compune. 3 Chords începe o poveste pe care Helios o continuă. Amândouă par a fi spin-offs rupte din nava mamă, o poveste parcă începută de Jon Hopkins, a cărui influență se simte peste tot.

Haunt ne zbârlește tot părul din cap și ne bântuie în urechi chiar și după ce vom fi explorat noi lumi extraterestre în care ne simțim ca acasă. Vorbesc despre Think Tank și despre tobele alea sci-fi geometrice din Recovery.

Stream away întregul E.P.: https://soundcloud.com/erasedtapes/sets/rival-consoles-sonne/s-1drob

Comments

comments

Cristian PaguRival Consoles – Sonne EP

Leave a Comment