Moonface

Moonface – City Wrecker

Ion Indolean

Moonface este unul dintre proiectele cântăreţului Spencer Krug, în cadrul căruia a scos albumul City Wrecker; al cincilea în cinci ani. Ce mi-a plăcut la albumul ăsta, cu toate că nu conţine genul de muzică pe care să o ascult la ordinea zilei, e pasiunea cu care e făcut. Pasiunea emanată prin diegetic, dar care transpare şi mai bine în videoclipul piesei City Wrecker – a doua de pe album, în care Krug e filmat cântând la pian, într-un alb-negru care aminteşte parcă de filmul lui Wenders, Wings of Desire. De ce? Pentru că solistul poartă un palton negru, părul îi e lung şi are ceva angelic. Pe lângă puritatea pe care o emană, simt şi o singurătate melancolică.

Creatorii albumului chiar au spus despre videoclipul în cauză că merg spre lucrurile astea pe care le-am amintit; şi ţin să spun că am văzut această citare după ce m-am întrebat ce îmi spune City Wrecker: [The] video has been filmed in the old theatre in Porvoo, Finland. We wanted to build this simple visual world from where the song could rise up. The main thing was to keep footage authentic and to capture essence of Moonface telling his touching story with this wreckered angel figure. We tried not to be too modern.

Solistul vorbeşte, în piesa cu pricina, despre pierdere, despre un oraş care nu mai e la fel; şi-a pierdut identitatea când a fost părăsit de persoana iubită. Protagonistul însuşi devine (asta în momentul despărţirii) un fel de buldozer citadin; şi rămâne astfel. Nu-şi mai găseşte locul şi e prins cumva în timp; cuvintele then şi now sunt puse într-o relaţie permanentă; se jonglează cu ele obsesiv.

Pe acest tipic, tot albumul e axat în jurul acestei idei de pierdere, care atrage către gânduri nihiliste; reminiscenţele îl domină şi persistă în existenţa solistului. El creează o imagine, pentru că nu spune clar că ar vorbi despre propria experiență; dar în mod cert nesiguranţa de pe tot parcursul celor cinci piese e provenită de undeva din frustrările şi din nerealizările pe care viaţa e foarte posibil să i le fi servit lui Krug.

Comments

comments

Ion IndoleanMoonface – City Wrecker

Leave a Comment