punish honeys

Vessel – Punish, Honey

Ion Indolean

Sebastian Gainsborough (formaţia Vessel) a scos un LP nou, intitulat foarte sugestiv şi foarte explicativ pentru ce reprezintă, Punish, Honey. Este genul de album pe care ori îl urăşti, ori îl pui instant printre favorite. Nu prea poţi să-l iei cu jumătăţi de măsură.

După ce prima piesă (Febrile) te zgârie efectiv pe urechi şi e mai apropiată de zgomot decât de muzică, albumul ia o turnură mai mult decât fericită şi se dovedeşte a fi un mix de dub şi tehno de cea mai înaltă calitate. Red Sex (#2) introduce, de fapt, în starea cea reală. E invitaţia spre un periplu care ar putea reprezenta foarte bine coloana sonoră a unui tip de film precum Drive; în care momentele sunt grave, au o importanță aproape capitală și ating dinamica dată de multe plimbări cu mașina – alternate: de la viteze supersonice la 10 kilometri pe oră.
Această variaţiune iute-lent se simte și la nivel de album; care e când frenetic, când extrem de așezat. Nu ajunge să fie plictisitor tocmai pentru că are piese diferite, chiar dacă se aseamănă ca stil. Sunetele sunt cam din aceeași gamă, numai că ajung să creeze melodii neuniforme ca stare transmisă. La fel de bine, albumul amintește și de sunetele de pe fundalul jocurilor video vechi. Din acest punct de vedere, Euoi (#4) are ceva din vibraţia pe care o regăsim la Prince of Persia. Daţi un search pe youtube şi veţi vedea despre ce vorbesc. Se aseamănă şi cu unele note din Bloodsport (unul dintre filmele de început ale lui Van Damme şi favoritul meu cu actorul belgian). Anima (#5) mi-a plăcut în mod deosebit.

În orice caz, întreg albumul creează un soi de aşteptare continuă. Oare cum va fi următoarea melodie?! Ce o va lega de precedenta şi ce o va diferenţia? Tocmai pentru acest fapt, Punish, Honey ajunge să fie o plăcere nevinovată şi un continuum de inedit. E proaspăt lansat, dar parcă ţine de trecut. Poate fi în aceeaşi măsură deranjant sau catchy. Depinde şi de starea de moment pe care o aveţi. Cert este că creează o tribulaţie ciudată; poate şi un gol în stomac.

Comments

comments

Ion IndoleanVessel – Punish, Honey

Leave a Comment