Robin-and-the-Backstabbers-Arhanghelsk

Robin and the Backstabbers – Arhanghel’sk

Andrei Coste

Robin and the Backstabbers sunt cea mai overrated trupă din România. Și piesa + clipul ăsta sunt perfecte pentru a demonstra chestia asta.

Se dă un clip incredibil de plictisitor cu doi nuntași stând pe niște scaune, niște mineri și un text galben la final. Și atât. E un singur cadru de două minute și un pic. Clipul ăsta e atât de minimalist încât primele răzvrătiri muzicale ale formației 3SudEst de pe Atomic TV (din 1900 toamna, să ne înțelegem, fără HD glorios ca să le vezi coșurile) păreau lucruri cu adevărat complexe. Înțeleg faptul că trupa asta vrea s-o ardă elitist și tot jazz-ul ăla, dar treaba asta nu se poate încadra nici la artă, nici la clip de prezentare. E doar o muncă de juma’ de oră foarte leneșă și foarte plictisitoare. Și un filtru hipsteresc așternut cu mare măiestrie pentru generația Instagram. Pentru că de ce nu?

Piesa e exact la fel ca și clipul. Incredibil de minimalistă dar, de data asta, foarte catchy. Nimic surprinzător, de fapt. Acorduri mai clasice nu cred că există și vocea e tot la fel de monotonă și răgușită. Are o alură de Cenaclul Flacăra și niște versuri foarte dadaiste. Și asta pentru că, în afară de faptul că unele cuvinte sună bine când sunt împreunate, piesa asta n-are absolut nicio noimă. Și explicațiile de genul poezie sunt din start excluse. Poate dac-ar fi o poezie scrisă de un copil de 10 ani aș fi ajuns la un compromis, dar în cazul de față nu se poate vorbi de asta. Singurul artist român căruia îi iese treaba asta e Artanu (n.r. – Adrian Pleșca, actualmente în Partizan, ex-Timpuri Noi) și, da, el este desăvârșit. Spre deosebire de piesa asta.

Comments

comments

Andrei CosteRobin and the Backstabbers – Arhanghel’sk

Comments

  1. Pingback: 3 Motive Pentru Care byron Sunt Toxici – Stereo Beasts

  2. Pingback: Robin and the Backstabbers – Minciună mai mare nu am | Stereo Beasts

  3. Pingback: Robin and The Backstabbers – Arhanghel’sk | Stereo Beasts

Leave a Comment