da8337e8

His Name Is Alive – African Violet Casts A Spell

Cătălin Mesaru

Nici nu m-am trezit bine de dimineață că ziua a și început cu niște vești bune: His Name Is Alive lansează album nou pe 28 Octombrie. Asta nu ar fi o veste chiar atât de mare deoarece trupa a avut un ritm destul de constant de release-uri din 1990 încoace.

Vestea cea mare și importantă e că acest album, Tecuciztecatl (zeu aztec, entitate selenară ce, înainte de a deveni Zeul Lunii, era un zeu al melcilor și râmelor), este o operă rock psihedelică, gotică, inculcată cu savoare Hammer și atmosferă demoniacă ce țese poveștile a cinci oameni, printre care o tânără ce descoperă că este însărcinată cu gemeni (dintre care unul se pare că este de sorginte diabolică).

Prima piesă de pe Tecuciztecatl, African Violet Casts A Spell, vine cu atmosferă exorcizantă, transe psihedelice și miresme de ierburi ritualice așternute peste tobe tribale și pulsații acvatice ceremoniale. Te aruncă cu niște spasme amețitoare în cel mai întunecat loc din pădurea Amazoniană, pe timp de noapte, înconjurat(ă) fiind de statui acoperite de mușchi, de torțe aprinse și de spirite malefice.

Comments

comments

Cătălin MesaruHis Name Is Alive – African Violet Casts A Spell

Leave a Comment