Erlend-Oye-Rainman-608x366

Erlend Øye – Rainman

Cristian Pagu

Mi-a placut mult Erlend Øye…cândva, prin 2003, când a scos Unrest. Mulți îi recunosc vocea din Whitest Boy Alive (să-i fie țărâna ușoară că acum nu mai este), alții îl știu precum jumătatea din Kings of Convenience. Prin 2008 se lăuda că mai scoate un album solo cântat în întregime în italiană. Nu ne-a interesat de ce a ales italiana, dar n-am aflat nici în ziua de azi de ce nu a mai scos albumul. Probabil că ar suna gonoreic în limba aia, iar vocea lui chiar se aude cumva în engleza.

Sincer să fiu, îmi plăcea de Erlend mai mult când era mai electronic. Acum, în 2014, Erlend a anunțat că o să lanseze Legao, un album care a fost înregistrat în Reykjavik, împreună cu Hjalmar, o formație islandeză de reggae. Ce combo distructiv.

Curiozitatea a fost prea mare și am controlat puțin cam cum sună Erlend în 2014. Am urmărit 3 clipuri, unul mai plictisitor și mai anost ca celălalt. Primul single, Garota are un clip semi-urmăribil pentru câteva imagini din Seoul din timpul concertului și pentru actrița coreeană cu buze mișto pe nume Hana. Cam atât. În rest, priviri în gol și picioare în gard pe muzică de sforăit.

Rainman este ultima tentativă de a vinde (nu știu cui) acest album printr-o animație la fel de plictisitoare ca pletele lui Erlend Øye.

Comments

comments

Cristian PaguErlend Øye – Rainman

Leave a Comment