hector-and-the-search-for-happiness04

Soundtrack-ul zilei: Hector and the Search for Happiness

Andrei Coste

Se dă un film cu Simon Pegg care să deschidă un anume festival de comedie despre care nu voi spune nimic pentru ca e deja implicit înțeles despre ce-i vorba, se trece printr-o multitudine de genuri muzicale care n-ar trebui să se potrivească de nicio culoare unele cu altele și primim ca rezultat soundtrack-ul lui Hector and the Search for Happiness.

Dan Mangan, un cântăreț de pop abraziv e principalul compozitor a muzicii incidente din film și se prezintă și cu două piese de pe lansări precedente: About as Helpful As You Can Be Without Being Any Help At All de pe ultimul lui album, Oh Fortune, lansat în 2011 și Vessel, o colaborare cu Dave Grohl (cunoscut în special pentru pozițiile ocupate în Foo Fighters și Nirvana). Mai putem regăsi strecurate prin soundtrack piese de la Parov Stelar, Gorillaz, Abraham’s Seed sau chiar și o mică incursiune prin gangsta-rap-ul chinezesc datorită prezenței lui Mc HotDog.

În general ador combinațiile foarte  eclectice când vine vorba de soundtrack-uri de film și, de data asta, nu am fost dezamăgit absolut deloc. Muzica incidentă sună brici, piesele-s alese foarte, foarte bine și, per total, Hector and the Search for Happiness, cel puțin muzical vorbind, pare incredibil de inspirat.

Comments

comments

Andrei CosteSoundtrack-ul zilei: Hector and the Search for Happiness

Leave a Comment