La-grande-bellezza-3

Soundtrack-ul zilei: La Grande Bellezza

Andrei Coste

La Grande Belleza e unul din filmele alea la care soundtrack-ul și muzica incidentă ies în evidență foarte tare pentru că, în mare parte, e vorba de muzică clasică asezonată cu câteva „scăpări” mai din secolul nostru cum ar fi EDM (electronic dance music) sau reggaeton. Și pe urmă te lovește cu niște mambo și bossa-nova, mai scapă un pic de disco-pop italienesc și termină glorios cu niște coruri care te ung la corazon mai tare decât ultimul episod din telenovela preferată.

Avem parte de artiști precum Gui Boratto, Lorraine Bowen, Bob Sinclair, Kronos Quartet și lista poate continua însă spațiul meu e limitat. De muzica incidentă s-a ocupat Lele Marchitelli și faptul că există interpretări ale unor melodii de la Bizet și, desigur, o tonă de alți compozitori clasici nu face decât să ridice oarecum muzica acestui film din eterna sferă a mediocrității de care filmele italienești s-au lovit în ultimul deceniu.

Mi-a plăcut felul în care muzica m-a făcut să mă simt. Mi se pare că se potrivește perfect filmului pe care vă recomand cu căldură să-l vizionați și, desigur, să-l ascultați (92% approval rating pe Rotten Tomatoes nu e tocmai puțin).

Comments

comments

Andrei CosteSoundtrack-ul zilei: La Grande Bellezza

Leave a Comment