alpha-papa

Soundtrack-ul zilei: Alan Partridge

Andrei Coste

Coloana asta sonoră e o colecție de one-hit wonder-uri din anii ’70 și alte obscurități rock alese manual de către DJ-ul fictiv din film. Albumul te transportă pe un tărâm ireal și nostalgic în egale măsuri și conține unele dintre cele mai bune cântece de condus, precum și melodii de care majoritatea au uitat complet că există.

Potrivindu-se perfect cu personajul care-a rămas în anii ’70, interpretat de Steve Coogan, cea mai recentă piesă de pe coloana sonoră este „Cuddly Toy” de la Roachford, care a fost lansată în 1990 și e incredibil de clișeică. Trupa aia sună ca un fel de Boston combinat cu Curtis Mayfeld și rezultatul e foarte cheesy dar, per total, satisfăcător. În rest avem parte de hit-uri de la Chicago, Carly Simon, Andrew Gold, The Climax Blues Band și, pentru că nu se putea să lipsească, The Police (cu Roxanne, biensur).

Vă recomand cu căldură să vedeți filmul ăsta și, dacă vă ține internetul, dați un search pe Spotify (sau ce serviciu de muzică preferați) și ascultați-l. Dacă nu pentru muzică, măcar pentru nostalgie.

 

Comments

comments

Andrei CosteSoundtrack-ul zilei: Alan Partridge

Leave a Comment