nk1

Nicholas Krgovich – City of Night

Ion Indolean

Nicholas Krgovich este un cantautor canadian, fost membrul al trupelor No Kids, Gigi şi P:ano. Acum doar câteva zile, a lansat o piesă intitulată City of Night, ce la o primă vedere pare extrem de minimalistă, dar, de fapt, e ceva mai mult de atât.

Artistul, pe propria pagină oficială de internet, îl ridică puţintel în slăvi pe Peter J. Brant, regizorul și editorul clipului, pe care îl numeşte ONE OF THE GREATS. Sigur că am putea spune că exagerează, dar ideea rămâne, cum că i-o fi fost de mare ajutor şi l-a ajutat să-şi potenţeze versurile.

Trecând strict la materialul audio-vizual, pot spune cu mâna pe inimă că mi-au plăcut relaxarea şi lejeritatea pe care o propune, chiar dacă subiectul e cam uzat, uzitat; aş spune şi uzurpat tocmai prin faptul că preia dinainte, dar mi-e că mă veţi crede unul care caută neapărat jocurile netrebuincioase de cuvinte. Oricum, până la urmă, cine nu preia dinainte?!

Pe timp de noapte, Krgovich – dublat în câteva rânduri de cameo-ul lui Amber Coffman de la Dirty Projectors, dansează în stilul lui David Bowie; chiar şi seamănă puţin, fizic, ca timbru vocal, mişcare scenică şi ca stil interpretativ-muzical, cu celebrul cântăreţ englez, ale cărui piese The Stars (Are Out Tonight) şi Slow Burn mi-au venit în minte când am ascultat-o şi văzut-o pe aceasta în cauză; care e un fel de combinaţie între acestea, dar cu un atât-de-necesar suflu propriu. E, netăgăduit, mult mai optimistă, prin absolut toate elementele care o alcătuiesc. E fără o naraţiune precisă, dând senzaţia unei hoinăreli permanente.

Comments

comments

Ion IndoleanNicholas Krgovich – City of Night

Leave a Comment