soft_as_snow_546_220_c1

Soft As Snow – Glass Body

Cristian Pagu

Pentru fanii The Knife care au sesizat că prin Shaking the Habitual nu s-a demonstrat mare lucru, poate doar un foarte stupid mod de a induce un echilibru lynchian în muzica electronică macabră și sinistră (cu pretenții mari la catalogarea muzicii drept dark ambient, drone techno sau chiar tech house), Soft As Snow preia ștafeta abandonată de The Knife în 2006 cu albumul lor Silent Shout și găsește o formulă de succes în 2014 pentru un pop electronic ciudat, dar nu macabru.

Doi norvegieni (Oda Egjar Starheim și Øyestein Monsen) au colaborat ani de zile producând muzică și organizând chiar și un festival de artă și muzică printr-o pădure din Suedia. Colaborarea lor s-a stratificat sub numele Soft As Snow, un electronic pop duo care a decis în cele din urmă să se mute în Londra și să ia muzica în serios.

În vocea ei, Oda parcă le evocă pe Lykke Li sau Karin Andersson (Fever Ray, The Knife). E greu să nu facem comparația asta având în vedere că seamănă foarte mult cu fetele menționate. Single-ul lor de debut Glass Body face parte din EP-ul cu același nume, care a primit de curând și o compilație de remixuri realizate de artiști precum Lucy, Factory Floor, Bryan DeGraw (Gang Gang Dance) și Maria Minerva. Recomand cu căldură nordică atât EP-ul (care poate fi ascultat aici), cât si colectia de remixuri.

Glass Body întărește sound-ul nordic distinctiv prin tobe și sintetizatoare analoage, sigilate de Oda cu vocalurile ei vibrante și visătoare. Videoclipul de la Glass Body, care are multe efecte realizate chiar de cei doi membri ai formației, este pe alocuri caleidoscopic, alcătuit din imagini și nuanțe digitale dominate de roz orbitor și albastru tulbure, întretăiate de o mulțime de cadre în care se cantă la diverse instrumente. More of the same please!

Comments

comments

Cristian PaguSoft As Snow – Glass Body

Leave a Comment