3

Silent Strike – Carousel (Video)

Andrei Coste

După ce mi-a rupt creieru-n patruștrei de bucăți fine cu piesa Carousel, de pe E.P.-ul cu același nume, Silent Strike ne lovește și cu varianta cu suport vizual care e sublimă.

Clipul, în regia lui Radu Ungureanu, e un amalgam de metafore vizuale care prezintă, în cea mai simplă formă, umanitatea și ruta sinusoidală pe care o parcurge.  Și toată treaba asta e făcută cu mâini, transmițând un mesaj personal în cel mai nusevedeniciofațădartoteartistic mod posibil. Radu Ungureanu a făcut o treabă excelentă în transpunerea feel-urilor pe care le transmite melodia asta. E o executare impecabila a conceptului Danei Bergheș, felul ăla de teamwork suprauman și omogen. În imagini.

1

Piesa sună fantastic. E, probabil, una din cele mai bune compoziții Silent Strike și face-o treabă excelentă în a te tripa spre tărâmuri nebănuite. Începând cu intro-ul de pian cu un pic de overdrive, trecând prin basul ăla incredibil de subtil și prin percuția care face lucrurile interesante, piesa are un ritm ascendent foarte uplifting în prima jumătate și de la minutul 2.30 te lovește precum o furtună după două luni de secetă.

Și-o poză de la Making Of.

Și o poză de la Making Of. [photo: Liviu Albei]

Vă recomand cu căldură să ascultați piesa, să vedeți clipul și dacă tot suntem aici, dați și o geană peste muzica lui Silent Strike, disponibilă integral pe BandCamp.

Comments

comments

Andrei CosteSilent Strike – Carousel (Video)

Comments

  1. I.-I.

    Ce-i fain la piesa asta îi că se pliază perfect pe contextul în care e ascultată. Par exemple, când am auzit-o la lansarea albumului mi s-a părut altfel: oleacă moody (deh, luasem câteva beri la bord până ce-a urcat stimabilul la butoane), o țâră (hai, bine, mai mult!) sexy (poate de la întunericul din birt combinat genial cu jocul de lumini și sonorizarea beton) și chiar c-un vibe nostalgic?! Iar acum, cu clip cu tot, nu pot decât să o asociez cu o ploaie de vară (cheezy, I know, but it’s true!) & all that positive crap. Ce încerc eu să zic aici e simplu: Carousel are o mare capacitate de a se metamorfoza în funcție de starea ta sau viceversa and that is why kids, it is BRILLIANT! Chapeau, Mr. Strike!

  2. Pingback: Astronomyy – All I Need (feat. Denai Moore) | Stereo Beasts

Leave a Comment