1234533_859767790724704_7655277562908457152_n

Premiile Sunete 2014

Cătălin Mesaru

Fuseră și se duseră. Premiile SUNETE, adică.  Gala premiilor SUNETE 2014 a început sâmbătă, 1 noiembrie, pe la ora 20:00 în Atelierul de Producție din București. Eu am ajuns pe la un 22:00 (estimez!) când cânta AFO, niște hip-hop cu niște improvizație (”miros ca un câine”). M-am salutat cu ce lume am avut de salutat și m-am înfipt în bar unde, stupoare, nu aveau Long Island în meniu.

Norocul a fost că barmanul a zis că-mi poate face ce vreau eu. Și mi-a făcut un Long Island de m-a pus sănătos în cap la doar 20 de lei. Haos! Cât m-am mai agitat eu pe acolo s-au mai decernat niște premii (Best New Jazz – trupa JAVRA de care n-am mai auzit până acum) și s-a și cântat (tot trupa JAVRA, care cântă un fel de lălăială destul de utilă pe post de audio-tapet pentru conversații alcoolizate).

Oamenii se distrau, mai beau una-alta, Artanu prezenta premii alături de alți indivizi/individe. Care Artanu a venit îmbrăcat în cea mai old-school și deprimantă helancă pe care am văzut-o în viața mea, dar asta e irelevant.

En fin, premiile acordate și votate de industria muzicală au fost cele de mai jos. Menționez că nu mai țin minte exact ce am votat. Știu doar că la Best Newcomer i-am votat pe Theory of Mind (care au o piesă bună de tot) și că la Best Festival am votat Electric Castle. În rest, nu prea cred că m-am nimerit cu premiile acordate:

Best Newcomer – Theory of Mind

Best New Jazz – JAVRA

Best Festival – Electric Castle Festival

Best Hip-Hop – Subcarpati

Best DJ – Dj Vasile

Best Electro – GOLAN

Best Alternative – Les Elephants Bizarres

Best Rock – Implant pentru Refuz

Best Video – Coma – „Chip”

Best Album – Sebastian Spanache Trio – „A Pasha’s Abstinence”

Votat de public:

Most Wanted Romanian Band – Coma

Propuse de Sunete:

Jurnalism printre sunete – Florin-silviu Ursulescu, Alex Revenco, Lenti Chiriac, Razvan Hefe, GuerriLIVE Radio Session cu Bogdan Serban

Pionier în sunete – Rodion G.A., Adrian Enescu

Most Wanted Comeback – Firma

Și piesa de care ziceam că-mi place multicel de la Theory of Mind:

 

Iată și posterul pentru această ediție a premiilor. Poster chiar bunicel, de altfel. Colorat și pastilat și cu throwback la vremuri cu casete audio.

premiile sunete poster

 

 

Comments

comments

Cătălin MesaruPremiile Sunete 2014

Comments

  1. Pingback: Theory Of Mind – Brown Eyes | Stereo Beasts

Leave a Comment