postcard-lamai

Postcard /w Claudiu Revnic – Special Guest: Radu Osaciuc (Sophisticated Lemons)

Cătălin Mesaru

Postcard e un eveniment susținut, găzduit și fezandat de Claudiu Revnic de la Great Snake, adică băieții ăia cu benzi desenate pe care i-ați întâlnit la Biertan anul acesta, la festivalul Lună Plină sau la Cinematecă, de Halloween.

Claudiu Revnic se descrie ca fiind scenarist de bandă desenată și ocazional regizor de scurt-metraje (a avut un scurt în cadrul BIEFF în anul 2011). Pe lângă asta, e și obsedat de obscurități muzicale. Așa cum am menționat mai sus, e co-editor al revistei Great Snake, alături de Andrei Cotruț (care a și făcut artwork-ul pentru eveniment).

Scopul lui Claudiu e, în benzile desenate, să-și oripileze cititorii în feluri ori tembele ori provocatoare ori provocator-tembele, pornind tot timpul de la teme serioase. Luna asta o să fie publicat în Suedia, alături de graficianul Dan Michiu. Nu, nu a lucrat la noul catalog IKEA sau la un revival ABBA, lucrările sale vor fi publicate în antologia suedeză Postapokalips, în cadrul Festivalului AltCom din Malmö (unde a avut loc Eurovisionul în 2013, mulțumesc).

Din două în două săptămâni, își etalează dubioșeniile și obsesiile muzicale în Question Mark, în cadrul acestei serate numite Postcard. La fiecare ediție i se alătură un personaj din zona muzicală (și nu numai). De exemplu, la edițiile trecute au participat Mihai Dinu, Andrea Tincea (Loungerie II), Oana Maria (Poetrip).

În această seară, începând cu ora 21:00, îl veți găsi alături de solistul, chitaristul și compozitorul Radu Osaciuc, din trupa Sophisticated Lemons care își va etala playlist-ul compus din melodii ce l-au influențat de-a lungul timpului.

Fără să dau complet în spoilere, din surse sigure vă zic că playlist-ul e suficient de eclectic încât să gâdile orice simțire, cu muzici de la Temples, Dr. Feelgood, Grace Jones (da, vă rog!), The Fatback Band, Funkadelic, The The, Belle and Sebastian, printre mulți alții.

Mai multe detalii despre eveniment și despre locul în care se desfășoară găsiți dând click aici.

Iată și o piesă care-mi place mult de la trupa Sophisticated Lemons:

Comments

comments

Cătălin MesaruPostcard /w Claudiu Revnic – Special Guest: Radu Osaciuc (Sophisticated Lemons)

Comments

  1. Pingback: Crowd Control – GAME START PLEASE – Live In Question Mark | Stereo Beasts

Leave a Comment