minus

Monday Mix: Minus

Cristian Pagu

Oricât de mult ai încerca să descifrezi misterele muzicii lui Minus, ele vor rămâne tot timpul o enigmă. Niciodată nu ai de unde să știi cu ce ai de-a face. Este asemenea unei comete. Încă nu știm prea multe despre ea, dar putem observa că în acest moment cometa trece pe undeva prin dreptul Soarelui. Deci, e lesne de înțeles că se trezește la viață acum și că o serie de evenimente mirobolante se așează la coada acestei comete pentru un spectacol spațial inedit așa cum numai Minus reușește să orchestreze.

Pe măsură ce se apropie tot mai mult de Soare, pot fi semnalate mai multe aripi în jurul cometei, un detaliu ce ar putea să indice faptul că, în orice moment, mixul lui Minus este gata să explodeze dramatic în mai multe fragmente. Nucleul se menține, totuși, intact. Traiectoria lui Minus este astronomic fixă, calculată la sânge, cu exactitatea și precizia unui programator care vede și aude doar în cod binar (deși cred că am sesizat și un 2 pe acolo). Chiar dacă afară dă să ningă, Constanța curge grav prin venele acestui mixtape senin, cu iz de vară, nisip și apă de mare. Indiferent de anotimp, la noi în Constangeles mereu e puțină vară.

În cele din urmă, nucleul cometei Minus se sparge spectaculos în multe fragmente, în piese, în ritmuri, synth-uri și beat-uri care mai de care și ne umple ziua asta amară de luni cu chef, spor, energie și activități cu sens. Azi le avem pe toate sub microscop, cu căștile în urechi la birou, pe jos, la volan, pe stradă sau acasă, în primul mixtape pentru Stereo Beasts, pe care îl puteți asculta atât pe Soundcloud cât și pe Mixcloud.

În altă ordine de idei, Minus pregătește un nou E.P. care va fi lansat prin noul label la care activează, listen2me, o emisiune la Radio Control (în fiecare luni) la orele 22:00 și o compilație realizată împreună cu CLNK, Polochord, mgch și mulți alții.

Comments

comments

Cristian PaguMonday Mix: Minus

Comments

  1. Pingback: Trei motive pentru care Minimal Techno/Tech House/Whatever e nasol | Stereo Beasts

  2. Pingback: 3 motive pentru care Minimal Techno/Tech House/Whatever e nasol | Stereo Beasts

  3. Pingback: listen2me Compilation – Vol. 1 | Stereo Beasts

Leave a Comment