hangedman

The Hanged Man – The Island

Ion Indolean

O voce feminină senzuală, un beat grav, o panoramare pe valurile unei mări uitate. Părul ei, al vocalistei Rebecka Rolfart, se mișcă sub îndrumarea vântului. Apoi, printr-o filmare peste umăr, începem să explorăm insula, pustie din câte înţelegem, aflată la o oarecare depărtare de orice formă de civilizaţie. Urmează momentul când încep să se facă auzite, tobele, chitara şi celelalte instrumente. Atmosfera e din ce în ce mai apăsătoare. Discutăm de un naufragiu cântat, filmat în alb-negru.

Piesa se cheamă The Island şi aparţine proiectului The Hanged Man, de proveniență suedeză și cam orientat spre psihedelic. Aş spune că şi spre experimental, într-o vreme când în materia asta s-a fumat cam tot. E întotdeauna plăcut să dăm peste câte un videoclip actual care aduce a perioada anilor șaizeci-șaptezeci. Cu atât mai mult cu cât acesta pare să aibă un concept, chestiune exprimată și numai prin faptul că protagonistei nu i se vede chipul pe tot parcursul materialului.

The Island, care face parte din mini-albumul First Quarter Moon, ajunge să fie nici mai mult nici mai puțin decât o bucată ușoară de muzică, fără mari dedesubturi, care se face plăcută prin franchețe și prin ritm.

Comments

comments

Ion IndoleanThe Hanged Man – The Island

Leave a Comment