Text Text Text

Title Fight – Chlorine

Cătălin Mesaru

În februarie 2015, trupa Title Fight își va lansa cel de-al treilea album din carieră, Hyperview. Pe post de prim single, au ales această Chlorine, cu ale sale panici induse de chitări distorsionate și schelet de shoegaze deformat, piesă numai bună pentru un videoclip dubios și sufocant.

În videoclip, un individ mustăcios se trezește năclăit și buimac, în repetate rânduri, pe aceeași barcă, după ce se tot aruncă în ocean. Bântuie dezorientat pe barcă și, întotdeauna, ajunge cam în același punct, întocmai ca un fel de Sisif sinucigaș forțat.
Chlorine e o operă de artă superb de angoasantă și de traumatizantă, atât la nivel sonor cât și vizual, manevrată excelent din atmosferă și din regie și reinterpretează într-o cheie mult mai întunecată All Is Lost cu Robert Redford, trecându-l printr-un filtru de Triangle și Dead Calm. Asta dacă Dead Calm, acel thriller guilty pleasure din 1989 cu Nicole Kidman, Sam Neill și Billy Zane, ar fi avut o continuare în care toate cele trei personaje erau, de fapt, unul singur.

Comments

comments

Cătălin MesaruTitle Fight – Chlorine

Leave a Comment