basement

Basement Jaxx – Rock This Road feat. Shakka

Cătălin Mesaru

Nu am mai ascultat ceva de la Basement Jaxx de la coloana sonoră pe care duo-ul britanic a făcut-o pentru unul din filmele mele preferate din 2011, Attack The Block. Mergând și mai în spate, albumul lor din 2009, Scars, nu m-a impresionat în mod special (în afară de câteva piese – Day of the Sunflowers (We March On) și Feelings Gone).

Anul acesta au revenit cu un album, Junto,  și cu niște videoclipuri construite, în mod logic, pentru a-l promova. Cel mai recent videoclip, pentru piesa Rock This Road, e transmis din spațiu, o transmisie a unui lord intergalactic al dansului, Lord Marqod, ce se apropie de Terra pentru a se alimenta cu energia dansului de pe planeta noastră.

Cu estetică retro-futuristă ce malaxează o multitudine de genuri și subgenuri vizuale, Rock This Road, e bine împlântat în experimente cu tușe de blaxploitation, costume șaptezeciste, dar și din anii cinzeci (vezi veșmintele astronauților) și tot kitsch-ul delicios ce vine din aceste zone sublime ale cinemaului cu extra-glazură de dans frenetic. Pam Grier, din păcate, lipsește.

Comments

comments

Cătălin MesaruBasement Jaxx – Rock This Road feat. Shakka

Leave a Comment