1

Best Music of 2014: Partea I

În zilele următoare ne vom lua, pentru puțin timp, la revedere de la videoclipuri, recenzii etc. și ne vom concentra asupra celor mai bune albume, piese sau orice fel de bucăți muzicale ale anului 2014. Avem Top 10-uri, Top 3-uri, topuri de piese și tot așa. Pentru toate gusturile, iată. De la multă lume, pentru că, nu-i așa?, variety is the spice of life.

Partea a II-a urmează pe 23 decembrie.

Partea a III-a urmează pe 29 decembrie.

Partea a IV-a urmează pe 30 decembrie.

Să purcedem, dară. Ordinea în care vor intra topurile este pur aleatorie, dixit:

Mihai Dinu (eclecticfm)

Top 10 pe 2014, aici.

Mircea Becherescu (chitară @ Aeon Blank)

Top 10 pe 2014, aici.

Andrei & Codruța Crețulescu (Kinosseur Prod.)

2014 a fost (este?) un an… complicat. Aglomerat. Muzicalicește și nu numai. Mai puține descoperiri și mai multe confirmări, carevasăzică. Despre un top veritabil nu poate fi vorba – iată, așadar, albumele cele mai ascultate în familia Kinosseur Prod.

Top 10 pe 2014, aici.

Mențiuni notabile: BeckMorning Phase, The Black Keys Turn Blue, Leonard CohenPopular Problems, CourteenersConcrete Love, Music Go MusicImpressions, Conor OberstUpside Down Mountain, St. VincentSt. Vincent, SwansTo Be Kind, Sharon Van EttenAre We There, Jack WhiteLazaretto.

Soundtrack: Alexandre Desplat – Grand Budapest Hotel.

Andrei Coste

2014 a fost un an extrem de ciudat, muzical vorbind. Am avut foarte, foarte puține release-uri care să mă ungă la ureche corespunzător. N-am reușit să găsesc prea multe albume care să merite din zona metal, în schimb zona de lo-fi / no-fi / garage rock / surf rock / whatever s-a prezentat excelent. Și e ciudat, pentru că anul trecut am considerat ca fiind albumul anului un release black metal: Sunbather de la Deafheaven.

Pe lângă asta, prima jumătate a anului a fost sinistră și de-abia din August au început lucrurile să sune cum trebuie. Să sperăm că 2015 ne va lua prin surprindere cu o tonă de release-uri excelente.
Top 10 pe 2014, aici.
Mențiuni notabile: Kazi Ploae Vise Triste, Woman’s HourConversations, FKA Twigs LP1, Glass AnimalsZaba, Todd TerjeIt’s Album Time și Gazelle TwinUnflesh.

Comments

comments

Cătălin MesaruBest Music of 2014: Partea I

Leave a Comment