raemorris

Rae Morris – Unguarded

Cătălin Mesaru

Un album de debut incredibil de inegal. Ăsta e Unguarded, albumul lui Rae Morris pe care l-am așteptat de când am dat de ea, întâmplător, pe Soundcloud anul trecut.

Rae activează de prin 2012 și a tot scos cu picătura E.P.-uri, construindu-și un fanbase sigur și solid, numai bun pentru a lansa asupra-i un album produs de Ariel Rechtshaid. Dacă numele acesta nu-ți spune prea multe, e suficient să știi atât: Ariel a produs albumul Coastal Grooves al lui Blood Orange, Night Time, My Time al lui Sky Ferreira, o groază de piese de-ale lui Charli XCX și, mai nou, a lucrat cu Madonna și Beyoncé, pe lângă mulți-mulți alții. Deci, omul vine cu niște recomandări sănătoase din zona pop și electro-pop. Problema e că, aici, nu prea știe tot timpul cum să transforme vocea puternică a cântăreței în niște piese care să nu alunece în muzică middle of the road.

Așa cum spuneam mai sus, vocea lui Rae e superbă, parcă un pic atinsă de niște fantome alte tutunului și se pot face incredibil de multe cu ea, însă aici Rae și-o aplică mai mult asupra unor balade plate și fără de impact, pe care le uiți imediat ce s-au terminat (exemple exemple). Există, totuși, și piese bune și chiar foarte bune pe acest release. Primele două piese ale albumului, de altfel, îți dau speranța că urmează ceva foarte bun. Skin are un are un pic nouăzecist ce reiese din beat, iar despre Under The Shadows ce-ar mai fi de spus și nu am spus deja, tot aici, pe Stereo Beasts: “linie de bas delicios de disco [și] vocea puternică și sfărâmătoare a lui Rae Morris”. Chiar și Closer, care e o piesă din zona discoteca-nouăzeci, funcționează pentru că Rae o mânuiește din voce exact așa cum trebuie.

Printre piesele (ceva mai) mai domoale care funcționează de minune și care scot ce-i mai bun din minunata-i voce sunt For You (ah! inflexiunile acelea vocale sunt sublime!), piesa care dă titlul albumului, Unguarded și Cold, piesă featuring Fryars. Restul pieselor, însă, trag în jos destul de grav albumul: Love Again e o piesă care ar fi ratat calificarea la Eurovision în 2003, Don’t Go, Morne Fortune, This Time sunt pur și simplu plictisitoare, iar Do You Even Know? și Not Knowing sunt niște oportunități tragic de ratate (mai ales Do You Even Know? care ar fi putut deveni lejer un super-hit dacă ar fi avut ceva mai multă viață).

Comments

comments

Cătălin MesaruRae Morris – Unguarded

Leave a Comment