crowd

Crowd Control – GAME START PLEASE – Live In Question Mark

Cătălin Mesaru

Anul trecut, pe 23 martie, în Question Mark (locul acela unde se tot întâmplă lucruri interesante), băieții de la Crowd Control au lansat al doilea clip și single al lor, FAILURE!. Evenimentul s-a întâmplat cu live gaming de la Philosopheon (Silviu Dănăilă), iar prin public s-au perindat personaje precum Archie Kent de la Bridge Committee, Viku Zen, Sabridoz. Deci public cu greutate.

Zilele trecute, Crowd Control au aruncat în spațiul internautic acest album live, GAME START PLEASE – Live in Question Mark cu care reușesc să convingă și să confirme că ceea ce am auzit pe E.P.-ul Loading Please… e justificat și excelent.

Băieții au o energie incredibilă ce te străbate și ce plutește în jurul tău, precum niște particule pe care le percepi vizual ca fiind în opt biți. Te fac să vezi din colțul ochiului explozii de gigabiți pe care altfel nu le-ai percepe (vezi doar Crowd Control și THEY LIVE!) și, dacă-ți închizi ochii și recurgi la un pic de sistare a fluxului gândurilor, golindu-ți complet creierul, ai parte de niște străpungeri erotico-tehnologice, venite din chipset-uri răvășite, procesoare revoltate și coolere ce de multă vreme nu mai răcesc (Demons (The Rise & Fall of Facebook) sau FAILURE!). Părțile vocale sunt aproape sacramentale, de parcă ar dezvălui tainele tehnologiei și ale subversiunii umane. E ca și cum ar deșira sistemul nervos uman și l-ar înlocui cu fibră optică prin care se scurge deep web-ul (Airbow, Disney Puritans). E un album live al unei trupe ce deja pare a fi foarte matură, dar care, cu toate astea, știe că mai are de explorat și că au în față miliarde de ramificații muzicale pe care le pot atinge.

Materialul poate fi cumpărat (și ascultat) pe bandcamp, aici:

De asemenea, materialul poate fi ascultat și pe Soundcloud, aici:

Iată și clipul lansat pentru FAILURE!:

 

Comments

comments

Cătălin MesaruCrowd Control – GAME START PLEASE – Live In Question Mark

Leave a Comment