madonna

Madonna – Living For Love

Cătălin Mesaru

Cum spunea colegul Andrei Coste în recenzia albumului The Pinkprint al lui Nicki Minaj, evităm, pe cât posibil să ne amestecăm cu lucruri mainstream aici, pe Stereo Beasts. Pe de altă parte, la cât pop avem pe site și dacă procesăm coerent ce a însemnat Madonna în muzică, nu prea puteam să evit noul videoclip cu care a revenit artista. Ce-i drept, a revenit de ceva vreme, teoretic, după dezastruosul MDNA din 2012.. Adică de când i-a apărut prematur albumul cel nou pe torrenți și pe site-urile specializate în ale download-urilor ilegale. La scurt timp după leak, a scos vreo șase piese (una mai proastă ca celelalte) ca preview pentru albumul Rebel Heart și acum are și videoclip pentru Living For Love, piesă produsă cu Diplo și compusă cu Diplo, Toby Gad, MoZella, Ariel Rechtshaid și MNEK.

Videoclipul e inofensiv și deloc spectaculos, cu excepția numelui lui Nietzsche scris greșit în citatul de la sfârșit. Videoclipuri cu dansatori deghizați în cornute care se mișcă în ritmul muzicii în jurul unei artiste s-au mai făcut, și încă mult mai bine. Vezi doar Oui Mais Non al lui Mylène Farmer (numai că acolo, dansatorii aveau și niște ciucuri pe coarne, mă rog), asta ca un exemplu mai la îndemână.

Piesa, pe de altă parte, e spectaculos de proastă: EDM obosit, făcut și răs-făcut, cu pianul de rigoare și cu vocea Madonnei procesată până la absolut, cu influențe de decadă nouăzecistă și, bomboana de pe colivă, cor gospel. E un melanj fără pic de vigoare de lucruri pe care Madonna le-a mai făcut (și încă mai bine) în trecutu-i vast.

Al treisprezecelea album al Madonne, Rebel Heart, se lansează pe 6 Martie 2015.

Comments

comments

Cătălin MesaruMadonna – Living For Love

Leave a Comment