unnamed

5 Motive pentru care trebuie să-i vezi live pe Lamb

Cătălin Mesaru

Lamb vin în România, în caz că n-ai aflat deja. Vei avea ocazia să îi vezi live pe 6 martie în Cluj în parcarea subterană a Cluj Arena (mai multe info, aici) și pe 7 martie în București, în Control (info, aici). În Cluj o să-i vezi alături de Poliglot DJ, Nico de Transilvania și Danaga într-un event prezentat de New Dreams Live la care trebuie musai să ajungi.

De ce trebuie să-i vezi pe oamenii ăștia live? E destul de simplu! Pe lângă faptul că activează de aproape douăzeci de ani în muzică, iată câteva motive mai mult decât solide:

1. Górecki

Cea mai cunoscută piesă a lor își trage rădăcinile din Simfonia a III-a a lui Henryk Górecki și te zvârcolește și te distruge. E o piesă fantastic de plină de tristețe, atinsă de cenușă și de frământare. Bucăți din piesă au putut fi interceptate prin diferite medii: în sublimul musical ADHD Moulin Rouge!, în I Still Know What You Did Last Summer și-n reclamele pentru Tomb Raider: Underworld.

2. Lou Rhodes

Vocea, practic. Cu cel mai mare V posibil. Și asta pentru că are o voce care nu lucrează numai la nivelul urechilor ci, înainte de toate, ți se cuibărește direct în suflet. Ascultă varianta live de la Górecki de mai jos și o să-nțelegi ce vreau să spun. Lou Rhodes a lucrat și singură (are trei albume la activ) și s-a jucat și de-a autoarea de cărți pentru copii (cu două cărți lansate). Lou Rhodes a avut parte și de colaborări cu artiști și trupe ca Sheila Chandra, The Cinematic Orchestra etc.

3. Andy Barlow

Cunoscut și ca Hipoptimist (proiect pe care l-a avut în perioada de pauză cu Lamb), e colegul lui Lou Rhodes, dar și producer-ul Lamb și cam e cel care dă direcția formației. A lucrat, printre alții, și cu The Ramona Flowers și David Gray.

4. Manchester

Lamb vin din Manchester, iar Manchester e orașul ăla care ne-a dat incredibil de multă muzică bună și definitorie. Și-ți zic doar atât: The Smiths, James, Joy Division, New Order, Autechre, Buzzcocks, The Chemical Brothers, etc. OK, fie…și The Bee Gees.

5. Stilul muzical

Au un stil muzical foarte bine căutat și construit cu minuțiozitate. Rețeta e complexă și de maxim efect stilistic: trip hop, jazz, drum&bass. Se amestecă toate și-ți dă ceva eclectic și mângâietor de timpane. E suficient doar să le asculți piese precum Gabriel, susnumita Górecki, Wonder sau Butterfly Effect și o să înțelegi mai clar la ce trucuri auditive impecabile recurg cei doi componenți ai trupei.

Comments

comments

Cătălin Mesaru5 Motive pentru care trebuie să-i vezi live pe Lamb

Comments

  1. Pingback: CONCURS: LAMB – Live @ Cluj Arena Underground – 6 Martie | Stereo Beasts

Leave a Comment