141016-meow-the-jewels-run-the-jewels-2-trailer

Cele mai anticipate 7 albume ale anului 2015

Andrei Coste

Douămiipaișpe a fost un an destul de bun pentru muzică și șansele să fie surclasat în douămiicinșpe sunt foarte mari. Din acest motiv, am stat și m-am documentat despre cam tot ce-i programat pentru anul ăsta și are măcar o șansă minimă să fie decent. După îndelungi ascultări de single-uri și  materiale promoționale am reușit să ating o listă de șapte albume care ar putea să fie fantastice. Să începem, deci:

7. Death Grips – The Powers That B – TBA

Chiar dacă excelentul Fashion Week s-a lansat recent, de la Death Grips aștept cu nerăbdare ceea ce se preconizează a fi ultimul lor album de studio, The Powers That B. Violența și complexitatea muzicală pe care trupa asta o afișează la tot pasul m-au frapat constant și ăsta e un motiv pentru care-s un pic nerăbdător să-l ascult.

6. Purity Ring – Another Eternity – 03.03.2015

Primul album Purity Ring mi s-a părut excelent, și după ce am auzit primul single de pe Another Eternity, semi-dansabilul Push Pull, albumul mi-a intrat direct în lista de must listen. Begin Again, al doilea single păstrează linia și se manifestă frumos de tot. Ador producția făcută de Corin Roddick și Vocea lui Megan James sună incredibil de bine, lucru demn de menționat și pentru tot ce-au lansat în trecut.

5. Run The Jewels – Meow The Jewels – TBA

Un remix album pentru RTJ2 cu pisicuțe, multe pisicuțe? Fuck yeah! Pornit inițial ca o glumă într-un mail de marketing pentru RTJ2, un fan a considerat că-i o idee bună și a făcut o campanie pe Kickstarter pentru a-l lansa. Apoi s-au strâns peste 60.000 de dolari care-au fost donați pentru caritate și așa s-a ajuns ca albumul ăsta să reprezinte internetul în forma-i cea mai pură: pisicuțe și activism social.

4. Action Bronson – Mr. Wonderful – 24.03.2015

Action Bronson e MC-ul ăla alb, bărbos și obez care poate concura cu MF DOOM la capitolul dat bine offbeat. Easy Rider e primul single de pe Mr. Wonderful și din momentul în care am auzit magnifica piesă care are un clip și mai magnific, am simțit în urină că va fi un album bine de tot. Sper să am și dreptate.

3. Chromatics – Dear Tommy – TBA

Chromatics sunt trupa aia de synth-pop care combină elemente de post-punk, italo disco și dance-punk pentru a scoate o muzică fantastică. Just Like You, primul single de pe Dear Tommy aduce trupa într-o zonă mai liniștită, mai atmosferică și asta mi-a trezit interesul maxim pentru ei. Îmi place destul de mult ce am auzit până acum de la ei și sper să nu fiu dezamăgit de Dear Tommy.

2. Modest Mouse – Strangers To Ourselves – 27.03.2015

Strangers To Ourselves e primul album Modest Mouse în 9 ani, un sequel al excelentului We Were Dead Before The Ship Even Sank din 2007. Albumul ăla a fost fantastic la vremea lui și-s ferm convins că și ăsta are potențialul de a fi. Primele două single-uri, Lampshades on Fire și The Best Room sună pop indie-rock-ish, cu mult mai polished decât ce-au scos anterior dar păstrându-și elementele haotice și disonante pentru care trupa asta e cunoscută.

1. Run The Jewels – RTJ3 – TBA (octombrie-noiembrie 2015)

Da, Run The Jewels din nou! EL-P și Killer Mike au atât de multă chimie împreună încât pentru al treilea an consecutiv vor lansa un album, RTJ3. Momentan nu este niciun single de pe el, dar dacă e să mă raportez la ultimele două, albumul ăsta o să fie trefla dintre ași (ca să parafrazez o celebră manea). Pentru mine RTJ2 a fost albumul anului (și n-am fost singurul cu opinia asta pe magnificii interneți), deci vă rog să-mi permiteți să fiu hyped as fuck pentru RTJ3.

 

Comments

comments

Andrei CosteCele mai anticipate 7 albume ale anului 2015

Leave a Comment