breath

Moonspell – Breathe (Until We Are No More)

Ionuț Huşanu

Portughezii gotici de la Moonspell au pus la dispoziția ascultătorilor în urmă cu câteva zile un lyric-video pentru piesa Breathe (Until We Are No More), care va deschide albumul ce va fi lansat la jumătatea lunii martie, Extinct. Este deja a treia piesă pe care ne-o dezvăluie de pe viitorul release, după ce Ribeiro & co. ne-au mai dat spre ascultare acum ceva timp The Last Of Us și Extinct.

Cele două piese precedente mi-au plăcut și chiar mi-au deschis apetitul pentru noul full-length Moonspell, dar piesa de față e cireașa de pe tort. În ciuda elementelor orientale (care sună chiar mișto), Breathe are doza aproape perfectă de nerv și melodie în același timp, ducându-ne cu gândul în trecut, la albumele de la sfârșitul anilor 90, Sin/Pecado și The Butterfly Effect. Vocea lui Fernando Ribeiro sună foarte bine, refrenul prinde foarte repede. Schimbul de direcție muzicală (chiar și cu referințe proprii din trecut) este bine primit, mai ales în cazul acestei trupe, care a avut perioade destul de diferite de-a lungul carierei de peste 20 de ani.

Legat de video, nu e nimic mult de spus, ne prezintă diversele versiuni ale copertei de album, una mai macabră și mai șocantă decât cealaltă, operă a binecunoscutului Seth Siro Anton de la SepticFlesh. (Mie, sincer, nu-mi place cum arată – pare că s-a chinuit prea mult). În plus, avem versurile desfășurate în fața ochilor, versuri destul de elocvente pentru deschiderea unui album ce se numește Extinct.

 

Comments

comments

Ionuţ HuşanuMoonspell – Breathe (Until We Are No More)

Leave a Comment