moebius

Moebius – Preludiu de Dragobete [LIVE]

Cătălin Mesaru

Voiam de multă vreme să-i văd pe băieții de la Moebius live, eu tot ratându-i până acum în varii momente din varii motive. M-am dus, deci, aseară la concertul lor din Control, promovat cu titlul de Preludiu de Dragobete. Încercând să mă împart între mai multe grupuri de oameni și fugind de colo până colo, am reușit, totuși să fiu foarte atent la ce-a făcut pe scenă banda lui Moebius și mă declar mulțumit cu vârf și îndesat. Chiar dacă a fost prea cald și prea mult fum. Și asta vine de la un fumător înrăit.

Iată cinci lucruri despre concertul de aseară:

1. Sună și mai bine live.

Ai zice că-i la mintea cocoșului, dar nu se întâmplă întotdeauna ca o trupă să sune bine (sau mai bine) live. Iată că Moebius sunt una din trupele alea (alături de Aeon Blank și Velosonics, dacă e să mergem pe filonul neaoș) care sună mult mai bine live. Mai ales în momentele în care se rup de locul în care se află și se refugiază în banda (glumiță!) lor și își descătușează întreaga avalanșă de sunete.

2. Vizualul a fost excelent.

Imagini din Barbarella, filmul ăla cultissim cu Jane Fonda super-sexoasă și galactică, roboți gigantici japonezi din anime-uri mecha, Bettie Page țopăind veselă și pieptănându-și colega de țopăială. Proiecțiile au fost excelente și în ton cu ce cântau băieții.

3. A plouat cu prezervative.

OK, nu a plouat 100%, ci s-a aruncat cu prezervative în public că, deh, Dragobete, deci urma o noapte de pipăieli, preludiu, romanță și sex. Cei din public s-au dovedit a fi foarte bucuroși că s-au împărțit prezervative pe gratis și, astfel, puteau să dea pe bere banii pe care i-ar fi dat în mod normal pe cauciuc.

4. Piesele noi sunt foarte bune.

Cele două piese noi, care încă nu au titlu, pe care Moebius le-a deversat asupra publicului sună foarte bine și trasează niște direcții foarte interesante pentru trupa asta. Piesele sună, și folosesc cuvântul complet asumat și fără niciun fel de urmă de ironie, EPIC. Hai, totuși și cu un album, în viitorul cât mai apropiat?

5. Setlistul.

Setlistul a curs la perfecție: de la Intro-ul psihedelico-spațial, la Stranger, la Roboți Japonezi (unde trupa pur și simplu a explodat într-o supernovă de energie muzicală), la coverul după Robin Thicke (n-ai zice că ar putea suna OK ceva de Robin Thicke, dar iată că le-a ieșit), la piese precum Kailash sau The History of The West Highland Terrier, setlistul a fost aranjat cu maximă coerență.

Iată și setlistul complet:

Intro

Smiles In Bars

German Siren a.k.a. Lorelei

New Song 1

Stranger

Dustbowl

Late Night

Kabel

Roboți Japonezi

New Song 2

Kings of Jinx

Teach You A Lesson (coverul după Robin Thicke)

Kailash

The History Of The West Highland Terrier

 

 

Comments

comments

Cătălin MesaruMoebius – Preludiu de Dragobete [LIVE]

Comments

  1. Pingback: Trei Trupe Românești Pe Care Trebuie Să Le Vezi La TIFF 2015 | Stereo Beasts

Leave a Comment