basska

Basska – Funked Up

Cătălin Mesaru

Trupa Basska a lansat o piesă proaspătă zilele trecute, Funked Up, piesă ce se va găsi și pe noul E.P. a băieților, Revolution. E.P.-ul se va lansa în această seară, în Colectiv, în cadrul evenimentului FROM MIDNIGHT TO SUNRISE. În cadrul aceluiași eveniment, avem ocazia să-i ascultăm live și pe cei de la The Dream Diggers, al căror album l-am recenzat chiar aici.

Revenind la piesa băieților de la Basska, Funked Up e genul acela de piesă cu mesaj social deversat din flow agresiv, dar nu e vorba aici de mesaj social rizibil la modul Pantelimonu’ petrece sau Tupeu de borfaș, chiar dacă versurile vin din arondismentul de hip-hop. Piesa în sine e foarte funky, cu maximul de efect ritmic dat de trompete și de chitări. Se confirmă, deci, regula  că trompetele întotdeauna aduc un plus savuros de ritm oricărei piese și că se pliază pe moduri eclectice de a face și de a înțelege muzica.

Videoclipul e regizat de către Mihai Para, însuși toboșarul formației și e filmat prin locuri subterane și clădiri în paragină împopoțonate de graffitiuri. Imaginile sunt fierăstruite și afectate de diferite artefacte vizuale: erori de tracking din epoca VHS, scrijelituri de peliculă și tot felul de alte ”erori” vizuale asumate. Direct din lăcașurile acestea ruinate, cei de la Basska își asamblează Kalashnikovul pe bază de sunete cu care dau în populație, în societate și în ipocrizia timpurilor moderne.

Comments

comments

Cătălin MesaruBasska – Funked Up

Comments

  1. Pingback: From Midnight To Sunrise – Basska vs. The Dream Diggers | Stereo Beasts

Leave a Comment