family somehting

BCVSN – Family Something

Andrei Coste

De Paul Bucovesan probabil ați auzit mai multe datorită faptului că a fost omul care a câștigat concursul pentru identitatea vizuală TIFF 2014. E un graphic designer incredibil de talentat care, pe lângă asta, mai are și o obsesie pentru synth-uri analogice și muzică electronică, iar proiectul lui muzical, BCVSN sună absolutamente magnific. Cred că l-am ascultat de vreo 20 de ori până să mă pun să scriu această recenzie și de fiecare dată am auzit ceva ce nu auzisem în precedenta sesiune de ascultat.

Family Something e inspirat la modul violent de artiști precum Siriusmo sau Modeselektor și ăsta-i un lucru excelent. Piese precum Gaeurs, Peyo, Feral sau Barrio pot fi date ca exemple în acest sens. Cele patru piese compun mijlocul albumului și fiecare are un flow distinct deși toate bat într-o direcție comună. Producția e raw, ocazional minimalistă și e perfect croită pentru release-ul ăsta. Părțile de synth sună phat as fuck iar percuția și bașii întregesc sound-ul în cel mai frumos mod posibil. Sample-urile vocale sunt foarte random, foarte tongue-in-cheeck și foarte funny. Sunt niște icebreakers foarte bine plasate în momentele în care totul începe să sune mult prea tensionat și destind sunetul bine de tot.

Sifonn e de departe cea mai catchy și dansabilă bucată de pe album. Nu de puține ori m-am trezit dând lasciv din buci pe scaun în timp ce o ascultam. Museo, piesa care închide Family Something merge într-o zonă foarte chill și are un sunet plin, complet. Sunt preferatele mele până acum și mi se pare că închid acest release perfect. Întreg albumul are un iz foarte Kraftwerkian, de electro clasic piperat cu puțină muzică experimentală și niscai beat-uri demne de remodelat maxilare. Family Something are un vibe electronic reminiscent erei analogice din muzica electronică și-i stă foarte bine așa.

Albumul se va lansa sâmbătă, 07.03.2015 în cafeneaua Papillon din Cluj-Napoca. O păsărica mi-a șoptit că intrarea e liberă și e recomandarea mea să mergeți să auziți ce-a făcut maestrul BCVSN. Evenimentul pe facebook e aici.

Comments

comments

Andrei CosteBCVSN – Family Something

Leave a Comment