arcturian

Arcturus – The Arcturian Sign

Ionuț Huşanu

Să înțeleg că norvegienilor de la Arcturus li s-a arătat un „semn arcturian” și au hotărât să înregistreze un nou album. E un motiv plauzibil, întrucât mulți nu au crezut că va veni prea curând ziua când vor asculta vreo nouă piesă Arcturus. Dar iată că la zece ani de la ultimul LP, timp în care trupa s-a și despărțit și reunit, iese la lumină The Arcturian Sign, piesă lansată în avanpremiera albumului Arcturian, programat să apară la începutul lunii mai.

Cele cinci minute ale piesei este o sinteză a tot ce știe Arcturus să facă mai bine: avant-grade metal de cea mai bună calitate. Este un exemplu de măiestrie din partea celor cinci trupeți. Începutul electro al piesei duce în eroare, pentru că după acele 30 de secunde intră în joc magia „arcturiană”. Vocea lui Vortex (Borknagar, ex-Dimmu Borgir) sună, ca de fiecare dată, extraordinar. Tobele lui Hellhammer (Mayhem, ex-Dimmu Borgir) sunt, ca de fiecare dată, impresionante. Soundscape-urile cosmice se pliază, ca de fiecare dată, perfect peste riffurile black-metal. Întreaga piesă este o nebunie metalică.

The Arcturian Sign este o piesă care confirmă așteptările legate de viitorul album. Sper însă ca aceasta să nu fie cea mai bună piesă de pe album, pentru că, în ciuda calității foarte ridicate, este o piesă în standardele normale ale Arcturus (care sunt foarte mari). Aștept ceva care să mă lase mască (apropo de coperta noului album).

Comments

comments

Ionuţ HuşanuArcturus – The Arcturian Sign

Comments

  1. Pingback: Arcturus – Arcturian | Stereo Beasts

Leave a Comment