shift TBC

Shift – TBC

Cristian Pagu, Cătălin Mesaru & Andrei Coste

Bună dimineața și bine ați venit la ceea ce pare a fi piesa anului 2015 (posibil să fie și a anilor 2016 și 2017): TBC a artistului de sorginte neaoșă, Shift, care, până la această piesă, s-a bălăcit în zona muzicală radio-friendly, colaborând cu personaje ca Marius Moga, Andra, Andreea Bănică. Numai unu’ și unu’, deci.

Din fericire, de curând a văzut lumina și a scos la capăt și la iveală o ditamai piesa, un super never-hit monstruos numit TBC. Zicem never-hit pentru că, prin natura versurilor, ne-am cam foarte mira să fie dată la radio sau la televizor piesa asta. Căci versurile, preluate (probabil) după Ana Blandiana, sunt următoarele: Țâțe, buci, coregrafie, lecție de anatomie și Mă ridic, Brusc Lee, din ce gamă ești, mami?

Videoclipul este o casetă motivațională, o transă vizuală epileptică despre cum anume să ți-o arzi cool în club. Solistul nu este superstar dar are o super stare. Bate toba, scoate cobra128 bpm că-s hauze (?!?!?). Nelipsite sunt și armele din dotare ale oricărui rapper? Pot să spun asta? Am voie să îl laud? Armele lor sunt lustrele din cluburile de mocirlă-lux din România. Dar pe lângă niște arme intră și dau bine, niște țâțe, buci, coregrafii! Ultima technology, pizdele-s pe energy!

Băieții cântă despre orele de fizică și geografie la care au chiulit ca să se ducă la cofetărie să fumeze. Muzica în sine e o gălăgie ilară cu un ritm de bomp-bomp sau ceva similar zgomotului de fundal! Motiv suficient pentru faux-baștanii ăștia de băieți epilați acolo unde nu bate soarele, să o pună de o paranghelie. Hă! Iată un cuvânt pe care nu l-am mai auzit din ’95.

TBC pare să fie un tribut  adus vieții de club, în care țâțele, bucile și coregrafiile, elementele menționate obsesiv, corelate cu fraze precum am scăpat joint-ul, ne prezintă o viață mai puțin cunoscută, mai ales pentru noi, cei care n-am fost acolo, o viață în care poți fuma jointuri în club și nimeni nu-ți face nimic pentru că drogurile sunt legale, nu-i așa? Știft se chinuie să demonstreze faptul că repării-cocalari nu sunt doar un mit, ci doar un element suplimentar în circuitul materiei fecale-n natură. Faptul că rimele și sound-ul lui par să fie inspirate din nestemate muzicale precum Turbofin sau Blanădeurs denotă faptul că Shift are o tulburare gravă de personalitate și are impresia că-i Grasu XXL (sau cel puțin o versiune rahitică a lui).

În încheiere, dorim să menționăm doar atât (dacă nu e deja clar): această piesă ne place la modul cel mai extrem de sincer. Și e o chestie pe care ne-o asumăm. Nu este un guilty pleasure pentru că și Shift și-a asumat situația atunci când a lansat videoclipul cu asistentele lui Capatos. Știm, sclavia nu a fost abolită, se distrug monumente istorice, avem războaie peste războaie, unii mor crunt de foame în condiții mizere, iar alții…alții se pare că mor de sete-n club că n-au bani de șampanie. Shift it!

Comments

comments

Cătălin MesaruShift – TBC

Comments

  1. Pingback: Friday Playlist 03.04.2015 | Stereo Beasts

  2. Pingback: Ombladon – Hip Hop Românesc | Stereo Beasts

  3. Pingback: Cele mai bune 5 piese (de până acum) ale mainstreamului românesc din 2015 | Stereo Beasts

Leave a Comment