colentina

Ombladon – Hip Hop Românesc

Cătălin Mesaru

Dacă aveați nevoie sau dacă ați avut vreodată nevoie, iată că a revenit (presupun) Ombladon, adică ăla de la Paraziții pe care-l confund eu tot timpul cu ceilalți de la Paraziții. Sau cu 1-Q Sapro. În orice caz, iată că ne-a dat o piesă nouă, numită mai mult decât sugestiv: Hip Hop Românesc. Citez și jur că nu fac mișto: 2015, asta nu-i piesă de single, e creată-n Colentina deci nu e hip hop de nigger.

Cu piesa asta, ne întoarcem și reîncălzim niște teme apuse (sau ce ar fi trebuit să fie demult apuse) din hip hop-ul românesc și la gangstereală ieftină și falsă și la instrumentații rizibile. Piesa sună exact ca și cum un bătrânel s-a decis să fie dur și rău și să facă hip hop. Versurile sunt pline de trimiteri răsfumate (3 Sud Est, C.C. Catch) și de gratuități absolut deloc amuzante, sau rafale faux-gangsta care sunt la fel de penibile ca o potențială revenire a lui Puya în La Familia după ce s-a aciuat cu Inna.

Să fim serioși, mai consideră cineva ca fiind validă miza și faptul că Ombladon bălăcărește indivizii ZU, recte Morar și Buzdugan? Sau că încă revenim la glumițe despre sex cu mame? Sau că piesa lui Shift, TBC e mult mai gangsta? Ca să nu mai zic de Blanădeurs a lui Grasu XXL, piesă cu vreo zece clase peste!? În condițiile în care hip hop-ul evoluează și se schimbă și se maturizează, iată că vine acest individ și ne dă înapoi cu vreo 20 de ani cu această piesă absolut masturbatorie și penibilă. Hip Hop Românesc e un exercițiu de autofelație al unui individ ce nu conștientizează ce loc (nu) mai are în industria muzicală și care caută să-și retrăiască gloria din amintiri (întocmai ca 3SE cei răscoliți pe vremuri).

Comments

comments

Cătălin MesaruOmbladon – Hip Hop Românesc

Leave a Comment