11206032_978912005475648_5990966634758526560_n

The Tiger Lillies Live @ Hotel Continental

Andrei Coste

Foto: David Vizaknai

The Tiger Lillies sunt una din trupele alea la care locul unde se ține concertul contează incredibil de mult. Dacă i-aș fi văzut într-un beci foarte bine iluminat nu cred că m-ar fi acaparat atât de tare toată șmecheria artistică cu care au mania să ne invadeze. Dar n-a fost cazul, se făcu că i-am văzut aseară, într-un hotel decrepit și părăsit și paradit. Adică să se înțeleagă, locația concertului a fost divină. Nu pot să-mi mai închipui că pot vedea trupa asta într-o altfel de ambianță, pentru că n-ar mai avea acel iz magnific de degradare în forma-i cea mai pură.

Playlistul trupei a fost de-o superbitate incoprehensibilă. Trupa a cântat un pic peste două ore (fără să luăm în calcul pauza de 15 minute dintre seturi) și am putut auzi piese din aproape întreaga lor discografie. Heroin & Cocaine, Bully Boys, Banging In The Nails și The Crack of Doom, biensur, sunt doar câteva dintre piesele cu care ne-am delectat aseară.

Trecând peste faptul că tot actul crucificării în masă a lui Iisus a fost de-o splendoare fără de candoare, trupa asta cântă extrem de bine live. S-a alternat destul de mult între baladele fucked-up și piesele de circ. Falsetto-ul magnific a lui Martyn a sunat de-a rupt cele nouă cercuri ale iadului în momentul în care s-a pus să facă yodelling pe Suicide, dovedind din nou că trupa asta știe să facă facă un show incredibil de teatral. Mi-au plăcut mai mult decât acum doi ani când au fost la TIFF. Poate set-listul de atunci era de vină.

Conti-ul s-a umplut, har Domnului și totul a decurs exact cum trebuie. Sunetul mi se părea la un moment dat mai încet decât ar fi trebuit să fie, dar probabil era o măsură de prevenire a unor potențiale probleme care ar fi putut să fie cu locul (totuși, e vorba de un hotel părăsit) și cam atât. În rest, numai de bine. Oamenii drăguți de la New Dreams [Live] și-au spălat păcatele rămase de la concertul Lamb și de data asta pot spune că organizarea a fost top-notch. M-am simțit excelent, publicul s-a simțit excelent și îmi pare rău de Pițipoancele Întunecate care nu prea au mai avut pentru cine să facă afterparty după concert.

Pace cartierului!

Comments

comments

Andrei CosteThe Tiger Lillies Live @ Hotel Continental

Leave a Comment