3

Monday Mix: Andu Simion Podcast

Cristian Pagu

Încă îmi amintesc prima dată când am ascultat piese produse de Andu Simion. Parlez Vous, Și Dacă, Subtle Hint și minunata Fog Over Colentina pe care trebuia neapărat să o am în propria selecție și pe care i-am cerut-o chiar dacă nici măcar nu era încă gata.

Născut în Ploiești înainte de revoluție, despre Andu Simion am aflat că tot timpul a căutat să scoată la suprafață artistul din el. Prin 2000 începea cu fotografia. Are un ochi bun pentru nuanța aia de gri comunist și nu numai și, tocmai de aceea, noul lui hobby l-a direcționat către cele mai degradant-comuniste cartiere și uzine industriale abandonate, locuri pe care le puteți vedea dacă urmăriți tot ce pozează. Dacă nu, vă arătăm noi, pe site-ul oficial, pe tumblr și pe Facebook.

În hip-hop și în muzica electronică, Andu Simion și-a făcut culcuș și de prin 2010 și după ce a învățat meserie de pe la mai mulți DJ, începea deja să mixeze prin Ploiești. Nu a durat mult până când a început să își producă singur muzică și să se bage în proiecte precum Lisière Collectif (cu Dan Gheorghe şi Bogdan Ardeleanu), Nohyansi (împreună cu No Hype), A Dublu (duo cu Bogdan Ardeleanu) şi Awendu (împreună cu Constantin Mihăiţă).

L-am invitat. A dat din cap pozitiv și ne-a făcut un mix să dăm și noi din cap. La fel de pozitiv, foarte moody, elegant, ager, dar sensibil, de dimensiuni aparent extrem de reduse, dar nu chiar. Câteva, mai exact două dintre piesele din set le puteți găsi în release-ul Lisière Collectif – Les sons de la Lisière, lansat iarna trecută la Moods & Grooves, dar şi o piesă semnată de acelaşi proiect, care va fi lansată în curând pe vinyl la un label din Franţa.

Hit the play button and enjoy your Monday!

Comments

comments

Cristian PaguMonday Mix: Andu Simion Podcast

Leave a Comment