tiff

Trei Trupe Românești Pe Care Trebuie Să Le Vezi La TIFF 2015

Cătălin Mesaru

Deși trei nu este un număr norocos (minunile durează trei zile plus expresia All Bad Things Come in Threes), am decis să aleg totuși doar trei trupe pe care trebuie musai să le experimentați live la festivalul de film din Cluj care va să vie acum în iunie. Adică TIFF, logic. Asta nu înseamnă că celelalte trupe nu merită, în niciun caz. Înseamnă doar că la aceste trei trupe mă veți găsi, cel mai probabil, în primul rând, la Casa TIFF (unde altundeva!?)

Să-i dăm bice cu cele trei trupe, deci. În ordinea apariției pe scenă:

1. Moebius

Când?
31 Mai 2015, ora 21:30
De ce?
În primul și în primul rând că-s fan al acestei formații care se lăfăie efervescent-artistic în muzici alternative cu doze sănătoase de psihedelice și despre care am aflat tot felul de picanterii delicioase de tabloid închipuit. Îmi doresc foarte tare să reascult live piese ca Stranger, G, Roboți Japonezi sau Kailash.

2. The Dream Diggers

Când?
1 Iunie 2015, ora 21:30
De ce?
Te-ai minți singur dacă ai zice că nu-ți plac cei de la The Dream Diggers după ce le-ai ascultat albumul de debut de anul acesta, intitulat Fear Is A Lie. Spuneam despre ei că mi-ar plăcea să-i văd într-un battle amical cu cei de la Crowd Control (Care, apropo, de ce nu vin la TIFF? E o crimă!) și că te provoacă să te înfășori într-un cocon ascetic de electronica, industrial și dub, printre multe alte influențe muzicale mlăștinos-întunecate. Plus că îmi doresc foarte tare să reascult live piesa Feeling Modulation.

3. Temple Invisible

Când?
5 Iunie 2015, ora 21:30
De ce?
Cum de ce? Ai ascultat ce muzică dark și delicios de întortocheată fac cei trei membri ai trupei Temple Invisible? La o adică, ascultă E.P.-ul ENTER_ și o să-i descoperi în forma lor desăvârșită pe acești trei români infuzați de (și cablați la) instrumente, simbioze electronice, sunete spațiale și sensibilități de trip-hop dark cu șarje post-industriale.

Comments

comments

Cătălin MesaruTrei Trupe Românești Pe Care Trebuie Să Le Vezi La TIFF 2015

Leave a Comment