11064787_847029895385771_2262677106027277598_o

Crowd Control, Loud Blood Youth – The Interview

Cătălin Mesaru

Pe 9 iunie 2015, ora 20:30, ne pregătim să dăm drumul la sintetizatoare și la războiul sonor electronic cu trupa Crowd Control, dar și cu imensul și genialul Rodion G.A., în Control. Normal. Cu ocazia evenimentului, cei trei băieți (problema lor dacă-s cucuieți) de la trupa Crowd Control au fost interceptați cu furie și sâcâială de către subsemnatul pentru un interviu de zile mari despre mixtape, despre Rodion, despre muzică, despre concerte.

Be there or be forever unplugged!

A. Ce vreți cu mixtape-ul ăsta? De unde până unde asemenea proiect?

Coshmelin: Pentru mine proiectul ăsta este inedit pentru că piesele care apar pe mixtape sună complet diferit față de cum se vor auzi în concerte. Este o diferență foarte mare între tobele electronice de pe mixtape și cele care se vor auzi live.

Razvanescu: Acest mixtape este puntea de legatură dintre cele trei EP-uri de până acum și primul album Crowd Control.

Intimidatah: Loud Blood Youth este ca un test. Să vedem dacă putem avea încrederea unor oameni și dacă putem construi împreună o comunitate de electro. I-am dat o formă tangibilă și prin colajele Cristianei Bucureci care ilustrează o poveste, deci mixtape-ul ăsta va prinde viață pe 9 iunie printr-o expozitie și live performance, dar apoi și printr-un single-urile care urmează și clipurile de promovare. Oamenii ăștia care fac producție și își lasă amprenta asupra materialului știu că nu se poate să trăim într-o pseudo-industrie muzicală autistă și, de aceea, au fost receptivi la propunerea noastra. Ca sp ne concentrăm pe compoziția “sample-urilor” apoi refixate și remixate de ei, am luat legătura cu un producator executiv care să aibă o perspectivă de ansamblu. Aici ma refer la Fierbințeanu, căruia îi mulțumim cu această ocazie.

 

B. Cum ați ajuns să vă alăturați cu Rodion G.A. pentru evenimentul de lansare din Control? A propos, vrem mai multe detalii despre eveniment: ce o să cântați, ce o să se întâmple, va fi nuditate?

Coshmelin: De data asta vom cânta doar piesele de pe mixtape, iar în a doua parte a evenimentului îl vom acompania pe Rodion. Vom face treabă!

Razvanescu: Alăturarea are legătură cu ideea mixtape-ului, aceea ca fiecare piesă de pe material să aibă un producător diferit, iar ideea de a cânta alături de Rodion G.A a venit în momentul în care am recompus și, oarecum, desacralizat piesa lui “Paradox”. Vrem ca prin această alăturare să oferim o imagine în oglindă a muzicii electronice de acum, dar un flashback la momentul apariției acestui gen la noi acum mai bine de 30 de ani, pe când Rodion experimenta cu electro-rock.

Intimidatah: Eu l-am cunoscut pe Rodi la Red Bull Bass Camp și am păstrat legătura în ultimul an și jumatate. Când i-am zis că vreau să facem o reinterpretare a unei piese a fost chiar receptiv și, apoi, lucrurile au evoluat către un concert împreună. După care a venit propunerea sa îl acompaniem. Ce să mai zic, ne plac provocările! Pe 9 iunie cântăm aproape tot mixtape-ul și promitm că ambele seturi vor fi zgomotoase. De nuditate se vor ocupa cei din public, sper!

 

C. Care e cea mai nasoală chestie care vi s-a întâmplat la un concert?

Coshmelin: Cea mai nasoală chestie care ți se întâmplă des e legată de sunet. Dacă sunetul unui concert e prost, prost te vei simți și tu. Sper să se ivească un sunetist bun la concert.

Razvanescu: În afară de momentele în care mă întreb dacă Andrei o să cadă peste synth-uri atunci când se urcă pe orice, nu am avut alte momente nasoale. Pana acum.

Intimidatah: În Iasi, în Underground the Pub, m-am agățat cu capul în jos de reflectoarele scenei și s-a rupt unul cu mine. Mă agățasem bine și am rămas blocat acolo până la finalul piesei. Apoi a venit bodyguardul și a reusit să mă ajute să cobor. A fost interesant pentru că era și mama in public și m-a văzut într-un moment penibil.

 

D. Ce planuri aveti de viitor? La modul: Pe când un L.P. în adevaratul sens al cuvântului? Ce planuri aveti pentru sound-ul vostru dpdv al evolutiei?

Razvanescu: Un L.P. este următorul pas după mixtape, așa cum a fost gândit în evoluția trupei. O dată anume nu avem, dar în momentul în care o să simțim că sunt destule piese cu un nivel mai ridicat decât până acum, atunci vom ști că a venit timpul.

Intimidatah: Eu personal, după mixtape și promovarea lui aș vrea să lucrăm într-un alt ritm, mai puțin draconic și să facem lucrurile așezat – cum îi place lui Răzvănescu să zică. Aș vrea să mă concentrez mai mult în partea a doua a anului pe un documentar despre scena noastră muzicală. Sper să reușesc.

 

E. Ce muzică ați ascultat în ultima vreme și ce jocuri video ați mai băgat în venă?

Coshmelin: Luna asta am ascultat niște Trickfinger (proiectul de acid house al lui John Frusciante), Philip Selway, Sebastien Tellier, o colaborare între Jon Batiste, Chad Smith & Bill Laswell, Plurabelle și chestii youtubiene.

Razvanescu: Încercăm să ținem pasul cu ce iese nou, ascult chiar acum albumul de debut al multi-instrumentalistului Stev, album care a venit și la el dupa câteva EP-uri lansate. La jocuri, am reluat horror-ul “Amnesia. The Dark Descent” pe care nu-l terminasem când a apărut. Sper să am mai mult curaj acum!

Intimidatah: Eu ascult niște Jagga Jazzist chiar acum. Însă ieri am fost într-un mood de dub și am ascultat niște Dub Syndicate și Zion Train. În fiecare zi descopăr ceva nou! Cât despre jocuri – aseară m-am jucat de-a studio-ul, am ratat și un concert de relansare care a fost highlight-ul săptămânii, mai sunt chestii de finalizat până la concertul de lansare și îmi mănâncă tot timpul. Ultima dată am jucat Heroes, pentru că este oricum un personal favorite!

Comments

comments

Cătălin MesaruCrowd Control, Loud Blood Youth – The Interview

Leave a Comment