dream-koala

Dream Koala – Earth

Cristian Pagu

Earth to Dream Koala… Hello? Do you read me?  Yndi Ferreira a.k.a Dream Koala face electro-pop. De obicei e soft, melancolic, înecat în tristețe.  A lansat videoclip nou la Earth. Foarte bogat din punct de vedere vizual, deși uneori arată ca multe din clipurile alea demențial colorate care îți răsucesc mintea și mișună în neștire pe Vimeo. Dar la capitolul audio, cam umblă cu ciorapii rupți pe stradă. Deși merită amintit, cel puțin celor care au mai băut din butoiul de melancolie melodică al producțiilor sale precedente, că Dream Koala a mai pus piciorul pe accelerație și a mai urcat și el bpm-ul. Nu neapărat un lucru de lăudat aici, dar nici rău nu sună.

Recentul Interstellar sau de ce nu, chiar și Odiseea Spațială 2001, se scurg prin venele acestui semi-orgasm vizual. De câte ori n-am văzut acest subiect că sursă de inspirație pentru videoclipuri? Răspuns: de prea multe ori. Mai lipsea un fetus în spațiu. Dar nu, la cei 20 de ani ai săi Dream Koala pare pasionat de astronomie și merită o sprânceană ridicată. Se crede astronaut la bordul unei nave – cometă, care gonește prin hiperspațiu, dar și la viteză sub-luminică, toate meridianele sale intersectându-se cu minunate nebuloase, spărgând în calea sa bariere, centuri și inele planetoide.

În schimb Earth-ul lui Koala este unul pustiu. Câteva cadre fugitive ne informează despre un Pământ post apocaliptic, dar cumva proaspăt și tânăr, revigorant. Totul e sterp sau în plină ardere, până în acel punct în care cometa lui suflă viață în toată planetă. Versurile sunt mistice și profetice, spune el, încercând cumva împreună cu imaginile care se derulează pe fundal să redea fragilitatea umanității în fața forțelor titanice ale naturii. Daca așa spune el, nu văd nimic rău în asta.

Comments

comments

Cristian PaguDream Koala – Earth

Leave a Comment