jedi mind tricks

Jedi Mind Tricks – The Thief And The Fallen

Andrei Coste

JMT sunt una din trupele alea care mi-a marcat perioada liceului, fiind extrem de constanți în playlist-urile de pe iPodu-mi (până și în ziua de azi). Faptul că acum vreo două săptămâni au lansat un album nou-nouț m-a bucurat destul de tare. După câteva ascultări serioase, pot spune că îmi cam rupe mufarina, dacă-mi permiteți un franțuzism de calitate.

Să-ncepem cu începutul, deci. Albumul nu aduce absolut nimic nou, spectaculos sau super-inovator. E doar hip-hop hardcore, cu beat-uri extrem de melodioase și versuri de-o violență demnă episoadelor din Dragon Ball Z în care mai vezi și bătaie (nu alea în care se discută juma’ de oră despre motive și alte mangaisme de-astea). E testosteron pur în materie de hip-hop, având niște invitați de calitate precum R.A The Rugged Man, Eamon (ăla cu celebra piesă Fuck You – I Don’t want you back) si, nu în ultimul rând, Dilated Peoples.

Personal, highlight-ul albumului mi se pare And God Said To Cain, o bucată muzicală foarte upbeat și foarte grea. Îmi aduce aminte destul de tare de obligatoriile posse-cut-uri de prin anii ’90 care se puteau regăsi pe absolut orice album de rap. Să nu mai zic faptul că producția lui Stoupe e absolut dumnezeiască. Mă bucură enorm faptul că s-a întors în Jedi Mind Tricks pentru că Violence Begets Violence a cam supt la capitolul producție. Nu lipsesc nici clasicele skituri cu care băieții ne-au obișnuit, care luate ca bucăți individuale sunt absolut fantastice. Vinnie Paz rămâne Vinnie Paz, nu s-au schimbat prea multe în delivery-ul lui. Probabil ăsta e singurul comentariu negativ pe care îl am vizavi de The Thief And The Fallen, pentru că nu se simte o evoluție prea mare din punctul ăsta de vedere. Dar cam atât, albumul e țiplă. E extraordinar de coios și de greu. Și îi șade numa’ bine așa.

 

Comments

comments

Andrei CosteJedi Mind Tricks – The Thief And The Fallen

Leave a Comment