wiederstehe

Nicolas Godin – Widerstehe Doch Der Sünde

Cătălin Mesaru

Să presupunem că prin anii 50-60, cândva în perioada respectivă, umanitatea ar fi urmat un curs paralel față de cel pe care l-a luat din punct de vedere istoric. Să presupunem că oamenii vremurilor respective s-ar fi aflat față în față cu o teroare pe care doar în filme au cunoscut-o: zombies! Să presupunem și că omenirea a fost rapid exterminată, lăsându-i pe nemorți să-și trăiască viața (ahem!) așa cum vor: să se distreze pe plajă, să facă surfing, să meargă-n excursii și tot felul de alte activități de agrement mortuar.

Iată că Nicolas Godin (jumătate din trupa AIR, adică) ne prezintă cu piesa Widerstehe Doch Der Sünde și al său videoclip, un fir istoric alternativ și crunt de deprimant în care doar morții-vii au mai rămas pe pământ și în care aceștia se dau cu placa prin valuri sau se strâng în jurul focului de tabără, lipsiți de vlagă, singura lor expresie fiind un rictus morbid.

Contrepoint, albumul lui Nicolas Godin ce va fi lansat anul acesta, are la bază creații ale lui Bach, iar piesa aceasta, Widerstehe Doch Der Sünde, pornește de la o cantata pentru biserică ce a fost cântată pentru prima oară pe 15 iulie 1714. 

Comments

comments

Cătălin MesaruNicolas Godin – Widerstehe Doch Der Sünde

Leave a Comment