11136227_10153854281334546_6137768489745803317_o[1]

Gothic – Demons

Ionuț Hușanu

Una dintre cele mai vechi formații de metal din România, Gothic, au lansat recent un videoclip la o piesa Demons, care va apărea pe un viitor material de studio.

De câțiva ani încoace, odată cu aducerea pe posturi a unor instrumentiști serioși și talentați, formația din Petroșani, dirijată de Alin Petruț (singurul membru fondator rămas, din 1993), a recâștigat mult din faima pe care o avea în anii 90 în underground-ul metalic din România. Drept dovadă stă câștigarea concursului național Wacken Metal Battle în 2012, care i-a dus pe Gothic la celebrul festival Wacken în același an. La 15 ani după albumul de debut, în 2013, Gothic au lansat full lenght-ul Expect the Worst. Din 2014, trupa asigură fundalul instrumental pentru fostul vocal al trupei Cargo, Kempes.

În 2015 avem piesa nouă, Demons. O piesă care nu începe chiar așa frumos, dar care are un final foarte fain. Prima parte a melodiei mi se pare că nu sună așa închegat și îți ia ceva ascultări ca să potrivești cum trebuie vocile cu instrumentalul (care sună beton), astfel încât să-ți dai seama că funcționează, că se aude cum trebuie. Dar problema aici pare să fie mai degrabă mixul decât compoziția. În schimb, ce se aude după minutul 2 și 50 de secunde e foarte mișto. Clasic doom-death greoi și melodic.

Videoclipul, este filmat, desigur, într-o fostă fabrică, lăsată în paragină. Un clișeu de care probabil metaliștii (nu neapărat numai de la noi) n-o să scape prea curând. Din fericire, pe lângă imaginile cu trupa cântând avem și o povestioară cu tipul din melodie care e asaltat de demonii din trecut. Nimic fancy, dar nimic greșit. Efecte speciale pe calculator nu sunt, s-a umblat numai pe la culoare pe ici, pe colo. Partea cu ruptul chitarelor pare forțată. În mare e un videoclip ok. Dar nu impresionează.

Comments

comments

Ionuţ HuşanuGothic – Demons

Leave a Comment