2015-07-30 19.43.09 (2)

Untold Festival – Ziua 1

Andrei Coste

Rant introductiv: Trecând peste faptul c-am fost foarte sceptic vis-a-vis de ce-o să fie și cum o să se manifeste, am preferat să nu fiu unul dintre ăia care papă marmeladă din fund și apoi o împroșcă asupra organizatorilor (probabil pentru că interese politice și alte treburi de astea demne de milă care pe noi nu ne interesează). Logic că prima știre legată de festival prezentă azi dimineață pe anumite ziare online din oraș a fost despre faptul că un zomboid și-a dat omor prin spânzurare. Și nici n-are sens să spun că mulți din cei ajunși la conferința de presă a lui ATB și Tom Odell au venit complet nepregătiți și n-au fost în stare să pună o întrebare pertinentă.

Să trecem la festival, promit c-o să fiu scurt. Pot spune, fără pic de urmă de ironie, că Untold Festival e cam cu 3-4 nivele peste orice s-ar fi făcut până acum în România (da, știu că e parțial finanțat din bani publici, majoritatea festivalurilor de anvergură mare sunt, așa că hai să nu ne mai căcăm pe noi!). Scena de la Ursus Untold Arena (care e adusă direct de la Tomorrowland) e superbă. Treceți peste toate poantele ieftine făcute de cocalarii cibernetici care au impresia că glumele cu Vaslui sunt amuzante. Nu am văzut în viața mea un asemenea show de lumini (cel puțin din perspectiva anvergurii) și nu prea au fost probleme tehnice (în timpul set-ului lui Fedde Le Grand grafica a început să facă vreo 2-3 figuri, dar în maxim 2 minute s-a rezolvat, deci no biggie). Logistica a fost lux. Nu cred că am stat mai mult de 1 minut pe la baruri (la mâncare era un pic mai complicat, dat fiind faptul că în majoritatea standurilor se gătea, dar nu murea nimeni dacă stătea cinci minute). Accesul se face super-ușor. Nu sunt cozi la intrare (chiar dacă ieri s-a intrat un pic mai târziu decât trebuia) și minorii au avut propriul punct de acces și brățări colorate diferit, tocmai pentru a evita vânzarea de alcool sau țigări către ei.

Ieri am reușit să prind puțin din P Money (care pe la 18.30 începea să adune publicul pe la scena River Side – cea de pe lângă Sala Polivalenta), o bucată bună din Tom Odell (care live nu sună ca și cum ar face muzică pentru gagici prepubere), The Bug & Flowdan (care mi-au făcut traheea să vibreze cu grime-ul lor foarte minimalist), Gramatik (care au reușit să aducă lumea la scena menționată anterior), Fedde Le Grand (artistul cu care a început nebunia frumos colorată de pe Cluj Arena), Dimitri Vegas & Like Mike (care au pus cel mai slab EDM posibil și, totuși, au fost mișto) și tătuca ATB (care nu are nevoie de prezentări și alte bullshituri de astea).

Per total, prima zi a festivalului a fost excelentă. M-am simțit super bine (chiar dacă nu halesc EDM-ul vieții) și singura problemă mai mare nu a avut legătură cu organizarea festivalului ci cu faptul că firmele de taxi au reușit, din nou, s-o dea în lambade și să nu facă față cererii mult prea mari (de parcă nu era de înteles faptul că o să fie nevoie de ele la un eveniment de o asemenea anvergură). Ne revedem mâine cu impresii din a doua zi.

P.S.: Avem și cont de instagram. Ne găsiți la @stereo_beasts și pe toată durata festivalului o să activăm la modul hardcore pe-acolo.

Comments

comments

Andrei CosteUntold Festival – Ziua 1

Leave a Comment